Publicitat
Comunicació · 29 d'Abril de 2022. 14:35h.

Cançons en català contra la castellanització infantil

Pla de TV3 perquè “els nostres nens siguin nostres”

Cançons en català contra la castellanització infantil

El nou director de TV3, Sígfrid Gras, ha reconegut al Parlament que la programació infantil de la cadena ha patit arran del sorgiment de plataformes com Netflix i ha advertit que “si perdem els nens catalans estem parlant el futur de la llengua catalana”.

Gras ha anunciat un “pla per recuperar aquests nens catalans”. “Molts d’aquests nens fa sis o set anys parlaven català i ara ens trobem que parlen en castellà”, ha lamentat.El director de TV3 ha dit que “calen nous personatges” de dibuixos que parlin en català així com “crear un imaginari popular nou de cançons, tant per petits com per més grans”. “Que els nens sàpiguen les cançons en català i no les cantin en castellà”, ha indicat.

“Ens costa competir amb les plataformes. Ells tenen diners i nosaltres tenim proximitat i el club més gran d’Europa. És difícil competir en dibuixos animats, però no és difícil competir en proximitat i que els nostres nens siguin nostres. Ara els tenim, però els anem perdent”, ha advertit.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#22 Patumeiro, Sant Patumet, 30/04/2022 - 00:00

No sera culpa del proces? Q mucha gente siente inadversion a todo lo que sea cultura catalana, porque esta siendo monopolizada por todos los lazis.

#21 Neferu, Barcelona, 29/04/2022 - 21:24

¿ Que los niños sean vuestros? Noooo. Los niños son de sus padres. ¿Acaso no os parece bastante haberos apropiado de las mentes de dos millones de catalanes que ahora también vais detrás de las mentes de las criaturas? No tenéis vergüenza-

#20 Telamarinera , Vng, 29/04/2022 - 20:56

Sería bueno q algunos niños aprendieran ucranio, es un país de recursos, personalidad y q tendrá un gran dinamismo comercial.

#19 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 29/04/2022 - 20:16

¿Pero ese qué quiere, llenar TV3 de kumbayás?¿Y qué haremos con las decenas de contertulios políticos, les darán una pandereta para que acompañen?

#17 RECIARIO, Teatro Flavio, 29/04/2022 - 19:22

Anda, va y dice, "..y que nuestros niños sean nuestros", y yo que siempre había pensado que eran de los padres!!