Publicitat
Comunicació · 10 de Gener de 2018. 17:33h.

Canya a Sanchis a TV3

El president de les productores li recorda que la cadena destina el 54% del pressupost a personal

El director de TV3, Vicent Sanchis, va rebre crítiques a la seva pròpia casa quan, en una connexió telefònica durant el debat al programa Tarda Oberta aquest dimarts, el president de productors audiovisuals (PROA), Raimon Masllorens li va recordar que la cadena dedica el 54% del pressupost a personal.

El president de PROA va considerar que TV3 feia "una mala gestió" amb la retallada en continguts sense tocar l'estructura de la cadena. Masllorens va preguntar "per què sempre es retalla en continguts?, crec que és molt mala gestió perquè una televisió, sigui pública o privada, ha de dedicar el màxim possible a tenir bons continguts i no a tenir estructura". El director de TV3, Vicent Sanchis no va desmentir la xifra.

Masllorens va manifestar que "nosaltres defensem que qualsevol televisió ha de gastar diners en continguts" i va aclarir que "no estic dient que totes les reduccions s'hagin de fer en personal, però una empresa no es pot permetre el luxe de dedicar el 54% en personal" i va recalcar que la solució podria ser "apujar els pressupostos".

El president dels productors va assegurar que es podia retallar d'altres parts de la cadena, "creiem que hi havia altres opcions". Masllorens va recordar que "l'any 2010 i 2011 aquesta casa tenia per a dedicar a continguts i productores la suma de 60 milions (per produccions associades) i 21 milions (per coproduccions). L'any passat van ser 25 milions per associades i 3 o 4 milions per coproduccions".

"Una reducció del 200% en els últims cinc anys no l'ha patit cap part de la casa" va assenyalar Masllorens, que va lamentar que les retallades pressupostàries de la cadena només afectin el 15% destinat als continguts: "el senyor Sanchis està dient que només es podia fer la reducció amb el 15%, que és el que veiem en la pantalla" i va preguntar-se "com se li pot dir als teleespectadors que tota la reducció que s'aplica és en el que es veu a la pantalla?".

El president de PROA va criticar que "totes les reduccions s'estan fent en continguts", i va lamentar que "de l'altre 85% no s'ha fet cap retallada amb els últims anys". Masllorens va apuntar que "hi havia altres possibilitats i no anar directament als continguts". El president dels productors també es va preguntar "com es pot tancar un programa que està fent un 15% d'audiència i es pot estar amb un canal d'esports amb un personal increïble que està fent un 0,8% d'audiència?".

El director de TV3, Vicent Sanchis va negar que només s'estigui retallant en continguts "els pressupostos són públics, això no és així" ha assegurat Sanchis, que ha defensat que "hi ha parts de la casa que han desaparegut, hi ha parts de la casa que han patit reduccions pròximes". El director de la cadena ha retret a Masllorens que defensi el seu programa però no la televisió i ha manifestat que "les coses les estem fent bé" i que "el pes de les reduccions cau en moltíssimes altres partides dins del que podem reduir".

Vicent Sanchis
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 Rogeli, Tornabous, 13/01/2018 - 02:10

TV3 % el aparato mediatico del golpismo. 2300 personas con sueldos escandalosos divirtiendose.
Y necesitan productoras externas --Tony Soler, Basas, Roures--- para hacer algun programa impactante o ruidoso.
Un robo

#16 Alejandro, Barcelona, 11/01/2018 - 13:46

Cierto. Que despidan a gente y que se bajen los sueldos.

#15 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 11/01/2018 - 12:04

El programa del Toni Soler "Està passant", la veritat, no acabo d'entendre la necessitat d'externalitzar un programa d'aquestes característiques. Només els falta la canya de cervessa per ser una xerradeta d'amics en un bar. I menys al preu que deuen cobrar, que el Toni és dels que cobren el seu pes en or i no perquè s'ho valgui.

#15.1 josep, Barcelona, 11/01/2018 - 12:15

es un programa amb gran audiencia aixo si. caldra tornar a negociar el preu a la baixa

#14 botifler1914, Sinitaca, 11/01/2018 - 10:33

Espero que Tabarnia no tenga televisión pública... a ver si aprendemos.

#13 SENY, bcn, Tabarnia, 11/01/2018 - 10:31

la cadena dedica el 54% del pressupost a personal
Aquesta gent treballa en produir programes de tv?
Si tens 2400 empleats i has de contractar productores externes per produir el programes, vol dir que o les 2400 persones ( moltíssimes més que qualsevol tv privada) no saben produir programes o que vols que algun amic "produeixi"