Publicitat
Comunicació · 25 de Novembre de 2016. 17:28h.

'Canya' al director de Sant Cugat

Jordi Cañas: “entenc que tu defensis el que fa TVE Catalunya, però també entendràs que a alguns ens sembli fatal”

L'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, va retreure al director de TVE Catalunya, Carles González, que la cadena pública “no fa el seu paper”, perquè no ofereix espais de debat polític “plurals” i “proporcionals”. “Entenc que tu defensis el que fa TVE Catalunya, però també entendràs que a alguns ens sembli fatal”, va reblar.

Cañas va afegir que “si TVE o Ràdio 4 vetllessin per la pluralitat i la proporcionalitat, com a mínim hi hauria un espai de debat polític que pogués neutralitzar la voluntat de construcció d'un univers simbòlic nacionalista”, va assegurar en un debat celebrat el passat dimarts i organitzat pel Grup de Periodistes Pi i Margall sobre 'La tertúlia política en els mitjans de Catalunya'.

canas.jpg

L'exparlamentari de C's també va reptar Carles González a analitzar els informatius de la cadena a Catalunya per demostrar-li que fan servir “la semàntica nacionalista” pel fet de referir-se a Espanya com Estat espanyol. “Et repto, quan vulguis. Ens ajuntem i revisem els informatius de TVE Catalunya, i llavors començarem a parlar de terminologia i de com s'aplica”, va etzibar-li.

Per la seva banda, el màxim responsable de RTVE a Catalunya es va defensar assegurant que “al nostre manual d'estil només hi ha una cosa que defineix quina ha de ser la nostra línia editorial: defensar els principis que emanen de la Constitució”. A més, va explicar que hi ha dos programes de debat -un de periodicitat setmanal a a La 1, i un altre diari a La 2- on “apareixen totes les veus” i segueixen una “representació idèntica a la del Parlament”. “Estic orgullós del que fem”, va concloure González.

El director de Sant Cugat va posar com a exemple de pluralitat el fet que el director d'e-notícies, Xavier Rius, que cobria l’acte, anés a les tertúlies de la cadena pública. “Perdona? Jo no he anat mai a les vostres tertúlies”, va replicar el periodista. Davant la insistència de l’alt càrrec de TVE, Rius va haver de deixar clar que “mai m’heu convidat a una tertúlia” llevat, en una ocasió el passat mes d’abril, al programa 'Aquí parlem' que presenta Lluís Falgàs.

Carles González
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Javier, Girona, 26/11/2016 - 02:46

No estoy para nada de acuerdo, TVE Catalunya le da 30 vueltas en pluralidad a TV3. Lo que no puede Cañas pretender es que TVE Catalunya sea lo mismo que TV3 pero en constitucionalista, eso no es dar ejemplo si haces lo mismo que ellos.

#3 Pepón, Bcn , 26/11/2016 - 02:36

El Cañas como siempre diciendo verdades como puños. Por eso no lo pueden ver los falsos demócratas nacionalcatalanistas, porque les canta las cuarenta en todo el jeto y no s'arronsa.

#1 botifler1914, Sinitaca, 25/11/2016 - 18:20

Para que luego digan que TVE esta politizada, si pero por ellos (los malos).