Publicitat
Comunicació · 28 d'Octubre de 2015. 09:27h.

Cap a un nou 6 d’octubre?

L'ABC afirma que "tot està a punt per suspendre l'autonomia catalana"

Cap a un nou 6 d’octubre?

Portada de l'ABC

El diari ABC publica en portada, al costat d'una foto de Jordi Pujol i Marta Ferrusola, el titular "tot a punt per suspendre l'autonomia catalana". El diari afirma que Rajoy està "disposat a fer servir qualsevol mitjà legal per respondre a la resolució separatista de Junts pel Sí i la CUP".

En una editorial titulada 'La desraó s'apodera de Catalunya', el diari denuncia una "delirant deriva autodestructiva que no té sentit", afirma que els catalans "van votar clarament contra la ruptura" i demana "una resposta inequívoca de tota la societat espanyola per evitar la perversió de la democràcia a Catalunya".

"El Govern està legitimat per aplicar l'article 155 de la Constitució i suspendre les funcions d'una autonomia on el seu Parlament assumeix la sedició com un valor i es declara en rebel·lia", defensa, a més de sentenciar que "davant un xantatge portat a l'extrem com el del Parlament català només cap l'aplicació estricta de la llei amb totes les seves conseqüències".

Pro la seva banda, La Razón parla d'"inadmissible cop a la democràcia" i exigeix defensar els principis democràtics "de la mateixa manera que s'han defensat en altres moments de la nostra història recent". "Estem davant d'un desafiament que s'ha d'afrontar no des de posicions ambigües i tacticistes, sinó des del principi de defensa de la nostra democràcia".

El País també parla de "provocació" i critica "l'absoluta passivitat de Mariano Rajoy", però sosté que una hipotètica suspensió de l'autonomia "suposaria afectar tota una comunitat en comptes de dirigir-se contra responsables concrets; un camí perillós que sabem com pot començar però no com acaba".

"Però les decisions d'un grapat de dirigents separatistes no poden ser respostes així, ni es poden permetre que els fets consumats vagin imposant la seva lògica alarmant i sinistra, evidenciant en l'intent d'iniciar la legislatura catalana saltant-se a les clares la legalitat democràtica", afegeix.

"Mai hauria d'haver arribat aquest cop a l'Estat, ni aquesta reacció tan pobra de qui representa a l'Estat", indica el diari, que considera que Espanya viu "la pitjor crisi institucional des del restabliment de la democràcia".

Finalment, El Mundo titula "Rebel·lió contra l'Estat" i demana en una editorial "unitat davant del secesionisme”. "Per primera vegada, el Govern es troba abocat a plantejar-se la aplicació de l'article 155 de la Constitució, que suspèn l'autonomia catalana", sosté.

"No és una opció convenient ni desitjable, però si el Parlament aprova aquesta proposta i insisteix en no acatar les lleis, caldrà contemplar seriosament la seva aplicació com a últim recurs, sobretot, si els secessionistes es mantenen a negar la legitimitat al Tribunal Constitucional" , afegeix.

"Per descomptat, aquest xantatge -que s'ajusta al que el Codi Penal tipifica com sedició- tanca la porta a qualsevol diàleg amb la Generalitat i el Parlament, ja que no es pot parlar amb qui trenca les regles de joc i enganxa un cop de peu a la taula ", afegeix.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#35 BEJOTA, BCN, 29/10/2015 - 19:04

A IRLANDA DEL NORD ,VAN SUSPENDRA L'AUTOMIA DUES VEGADES I VAN ENVIA L'EXERCIT. PER SERT :NO VA PASSAR RES.

#34 Miquel, BCN, 29/10/2015 - 12:27

On és la notícia? Ja ho van el 1934, i, amb el govern a la presó, Catalunya va continuar fent una vida normal, dins de l'Espanya republicana. El que passa és que els polítics independentistes d'avui (i també els que no ho són) no saben història, com els castellans, i estan condemnats a repetir-la...

#33 Santiago, Madrid, 28/10/2015 - 20:45

¡ Resistencia ! Suenan las cacerolas en Cataluña contra el proceso separatista

http://dolcacatalunya.com/2015/10/27/resistencia-suenan-las-cacerolas-en-cataluna-contra-el-pruses-separatista/

Se ha convocado espontáneamente por las redes sociales hace unas pocas horas.

#32 BEJOTA, BCN, 28/10/2015 - 18:45

La patronal catalana reclama a Mas ?negociació? i respecte a la llei.
Joaquim Gay de Montellà diu que és "difícil d'entendre" la declaració d'independència.
L'exvicepresident del Constitucional Eugeni Gay considera un "despropòsit" sortir "de la llei".

#32.1 BEJOTA, BCN, 28/10/2015 - 18:46

LA CAMBRA D'EMPRESARIS AMERICANS HA DIT QUE CATALUNYA HA DEIXAT DE SER UN TERITORI PER INVERTIR.

#31 Carlos Gomez, Bcn, 28/10/2015 - 13:43

"Los Pujol llegaron a ocultar en Andorra mas de 40 millones, 11 veces la herencia del abuelo.
La comision rogatoria tambien constata que la familia habria delinquido como una organizacion criminal perfectamente estructurada"

EL 2011 SOBTADA I COLECTIVAMNENT CdC ES VA TORNAR INDEPENDENTISTA.