Publicitat
Comunicació · 13 d'Abril de 2011. 11:24h.

"Catalunya avui només és bona en futbol"

La Gaceta veu "inqüestionable decadència en aquesta regió d'Espanya"

"Catalunya avui només és bona en futbol"

Imatge de l'editorial

La Gaceta, en una editorial, afirma que "Barcelona, ​​és a dir Catalunya, avui només és bona en futbol, ​​i va per davant de Madrid només en l'àmbit futbolístic". "Però més enllà del futbol, ​​Catalunya viu una inqüestionable decadència", afirmen.

"Segons l'INE, entre 2000 i 2009 Madrid va créixer 0,45 punts més de mitjana anual que Catalunya, fins a l'extrem que la seva aportació al PIB nacional és avui pràcticament semblant. Encara que, el març de 2010, un informe de Funcas deia que per primera vegada Madrid superava a Catalunya en pes econòmic. El PIB madrileny 18,71% enfront del 18,68% dels catalans", informen.

També critiquen que "de fet, Catalunya es va endur el 40% dels 11.000 milions extra que va repartir l'Executiu de Zapatero entre totes les comunitats el 2009". És per això que "no s'entén que el nou Govern de CiU segueixi amb l'obsessió independentista del tripartit".

"Mentre es parli del sexe dels àngels, de si cal independitzar o no, la societat catalana s'oblida de la realitat que més li afecta, la del benestar econòmic. El passat diumenge hi va haver una consulta sobiranista -que molts van titllar de pantomima i que només va votar un 18% dels convocats- però que aquí està, i que Artur Mas i el seu Executiu volen rendibilitzar utilitzant com a moneda de canvi per reclamar el concert econòmic al Govern que surti després de les generals de 2012", apunten.

"La hipocresia nacionalista es fa cada dia més evident. D'una banda, es salten la llei i el que dictamini fins i tot el Tribunal Constitucional en matèria de normativa lingüística. De l'altra, recorren al victimisme per exigir més diners. És difícil que demanin més autonomia , doncs ja només queda el pas de la independència", consideren.

"Catalunya s'ha dedicat a mirar-se el melic nacionalista, oblidant que una societat de gairebé set milions d'habitants li exigeix ​​molt més que reivindicar una cosa que ja de per si existeix i ningú els qüestiona, la seva identitat catalana. La modernitat i la prosperitat no les portarà la bandera sobiranista, sinó aquest esperit català de bon fer que sempre va caracteritzar a aquesta regió d'Espanya", afegeixen.

"En lloc d'una societat oberta i pròspera, s'ha creat un gueto on el políticament correcte asfíxia tot aire de llibertat i dissidència. Fins i tot des d'institucions públiques com TV-3, que paguem tots i que surten per un ronyó (800 milions d'euros ), es dediquen a insultar a Intereconomía a través d'uns menors d'edat perquè opinen lliurement en un programa de televisió, fent un muntatge ofensiu per als joves i per a milions d'espanyols. Com va dir Gaspar Llamazares a Zapatero, Catalunya, qui t'ha vist i qui et veu", conclouen.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#22 Ciudadano Cano, víctima del fascismo catalán, 14/04/2011 - 22:41

Los datos demuestran que esa etnia capaz de imponer el catalán a unos pobres niños indefensos no tiene futuro. Que tengan cuidadín los catalanes con esas consultas de pandereta, porque el ejército español será valiente y contundente.

#21 ton, sallent, 14/04/2011 - 20:03

home no només en futbol, en cuina també els hi donem unes quantes voltes als de Madrid, que prou greu els sap no tenir un cuiner madrileny a l élit dels cuiners, que hi farem, a veure qui la diu mes grossa.

#20 Faithless, Barcelona, 14/04/2011 - 19:33

Doncs pitjos deu estar el Imperio Español quan per a guanyar alguna cosa ha de tirar mà a tot de jugadors catalans.

#19 badoc, Girona, 14/04/2011 - 09:15

El límit del cinisme: ens roben 22000 milions a l'any perquè ens enfonsem, i llavors ens critiquen si ens enfonsem.

#18 Garijo, Bcn, 13/04/2011 - 21:46

Vale. Deseo que el Barça lo pierda todo. Que baje a segunda si puede ser.
Lo de "siempre nos quedará el Barça" creo que nos está haciendo daño, estamos alienados con el puto Barça.