Publicitat
Comunicació · 14 d'Abril de 2021. 12:27h.

"Catalunya és un país de valents"

Albert Soler, periodista: "ha donat al món una sèrie d'herois i gestes èpiques que no podien quedar difuminades en el temps"

"Catalunya és un país de valents"

Presentació del llibre d'Albert Soler a Girona (Fotos: Marc Martí)

El periodista i escriptor Albert Soler ha presentat el seu nou llibre "Barretinas y estrellas" a Girona i ha assegurat que "Catalunya és un país de valents" i, en referència a Carles Puigdemont, ha afegit que "ho va demostrar el Vivales". "Catalunya ha donat al món una sèrie d'herois i gestes èpiques que no podien quedar difuminades en el temps", ha sentenciat.

Soler ha dit que a Puigdemont "no li han faltat actes heroics en la seva vida" i ha recordat que "fa poc -i no m'ho invento- va explicar a twitter el que imagino la pitjor experiència de la seva vida. Encara el torturen els terribles records de la seva joventut, quan ajudava el seu pare a la pastisseria i, quan la màquina s'espatllava, havia de fer nata a mà!".

"Com no havia de sortir aquell noi de la pasta dels herois! En les biografies dels grans homes de la història, sortirà el jove Gandhi encarant-se desarmat als britànics, el petit Martin Luther revelant-se contra els que el discriminaven, i el futur Vivales muntant nata a mà", ha ironitzat l'escriptor.

Albert Soler ha preguntat si "no és normal que al cor d'aquell noi, perdó, d'aquella batedora humana, nasqués la llavor d'un revolucionari? Com ha de tenir por a res, algú que s'enfronta a litres de nata amb la sola força de la seva mà?". D'altra banda, també ha apuntat que l'expresident Quim Torra "desafiant les forces de l'univers va penjar una pancarta a la Generalitat fins que li van fer treure, i que, per si això no fos suficientment intrèpid, va apujar-se el sou i la pensió en plena pandèmia i just abans de plegar".

També fa referència a "aquell tio que en el currículum només pot escriure una ratlla, però quina ratlla, diu així: 'un dia vaig agafar terra del jardí de Waterloo i la vaig dur fins a Catalunya', posa al seu currículum, cosa que per descomptat li ha valgut formar part d'una llista electoral", "el que anava cada nit amb un megàfon a desitjar bona nit als presos, jugant-se la vida, perquè podia agafar un refredat" i "aquell mosso d'esquadra que clama al cel que és gai, amb la vana esperança que algú l'insulti, i no hi ha manera".

Finalment, ha assenyalat que el llibre "és un retrat de la Catalunya actual i els homes i dones que l'han fet possible, tots amb el llaç groc que els identifica com a catalans de primera especial". "No mereixen tots aquests herois passar a la posteritat? Doncs ja hi han passat, i si em permeten la immodèstia, he sigut jo qui ha cantat les seves gestes. Encara és hora que m'ho agraeixin", ha conclòs.

44102-soler1.jpg

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 pepe, andorra, 15/04/2021 - 13:23

mentira y de las gordas, cualquiera q se haya leido atentamente una historia de la corona de aragon, sabe q eso es mentira, primero pq eso de Cataluña no existia, era el condado de Barcelona, el de Ampurias y el de Urgel, segundo, la nobleza casi siempre preferia negociar a luchar y tercero, cualquier cosa q diga un separatista, se demuestra falsa

#9 Masias , Mis posaderas , 15/04/2021 - 08:02

Al Cesar lo que es del Cesar y a Puigdemot lo que es de Puigdemont

Aunque ya existían antecedentes en la estrategia militar como por ejemplo el caballo de Troya, la entrada en Flandes camuflado en un maletero y su reconquista para los Païssos Catalans pasará a los anales de la historia.

#8 Telamarinera , Vng, 14/04/2021 - 22:43

Lástima que valentía y cordura son líneas no coincidentes.

#7 Masias , Mis posaderas , 14/04/2021 - 15:20

Según cuenta en sus memorias el Sr Puigdemot , el día más heroico de su vida fue cuando pidió la mano a la Sra Topor

Los futuros cuñados le hicieron subirse a una escalera y ponerse a dos patas mientras tocaban la acordeón y pasaban la gorra entre los viandantes hasta las cuatro de la mañana.

#7.1 Veciana, Barcelona, 15/04/2021 - 15:49

Caray,pues tan fea tampoco es...

#6 Marti, Catalunya no es Espanya, 14/04/2021 - 14:32

Albert,encara busqueu les urnes....
Deixa de pimplar al Cuellar

#6.1 El soler, Girona, 14/04/2021 - 15:08

Si home, perquè tu ho diguis. Estic dels puritans disfressats de progrés fins el monyo

#6.2 Luigi., Barcino, 14/04/2021 - 18:23

Durante la II guerra mundial,los agricultores franceses escondían el vino, para que no se lo requisasen los alemanes , y ni la Gestapo fue capaz de encontrarlo, aunque dispusieron de mas tiempo.