Publicitat
Comunicació · 15 de Desembre de 2009. 14:53h.

"Catalunya no és coneguda a Europa"

Entrevista al corresponsal de Financial Times a Espanya, Victor Mallet

El corresponsal del Financial Times a Madrid, Victor Mallet, que es va desplaçar diumenge passat a Vic (Osona) per seguir les consultes sobiranistes, adverteix en una entrevista amb e-notícies en anglès que "un dels problemes del moviment independentista és que Catalunya no és ben coneguda a Europa". "Potser sí al sud de França, però al Regne Unit és més coneguda Barcelona que Catalunya", afegeix.

El periodista explica que la principal referència que tenen els anglesos és "Homenatge a Catalunya", el llibre de George Orwell, que "no és sobre Catalunya, sinó sobre la Guerra Civil". Davant la qüestió de "qui és el català més conegut a Gran Bretanya", Victor Mallet explica que "probablement Joan Laporta" després de preguntar si "Messi és català?". "Però les figures polítiques catalanes no són conegudes al Regne Unit i, per descomptat, tampoc als Estats Units", afegeix.

"La independència és possible?", se li pregunta durant l'entrevista, celebrada al centre de premsa de Osona Decideix, i respon que "no sé si seria bo o dolent", però que "en tot cas no passarà l'any vinent, potser dintre de 15 o 20 anys". Pel que fa al 13-D, afirma que és "una festa a favor de la independència" més que "un referèndum formal".

També opina que el sentiment independentista ha estat esperonat pel "dèficit fiscal" perquè "és veritat que Catalunya, que és rica, contribueix més que altres regions al pressupost espanyol", però que "no només és Catalunya, també altres comunitats autònomes".

Víctor Mallet, durant l'entrevista
Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Albert, Barcelona, 16/12/2009 - 10:33

Si aquest personatge fés bé la seva feina no diría aquestes coses. Jo em vaig donar de baixa del seu diari explícitament per la mala qualitat dels seus articles sobre Catalunya i l'Estat. Veig que comença a rectificar.

#20 Meliq Salau, Reus, 15/12/2009 - 23:27

Davant el molt probable avançament electoral hem d'estar en posició de colpejar
Cal per tant el que al món es coneixerà com el Catalan Accord entre Coordin de consultes, CUP, Cat.Acc, Esq Indep, 10.000.Cat, Cercle d'Est Sobir i Reagrupament.cat

#19 Asier, bcn, 15/12/2009 - 22:33

La irrealitat en que viu el sobiranisme es supina. Creu que ha de donarse a coneixer, que ha de fer pedagogia. Es creu maco i no sap que el canon de belleça europeu es un altre.

#18 Jaume, Sabadell, 15/12/2009 - 22:17

Catalunya si que és coneguda a Europa. O sinó aneu a Itàlia i feu una enquesta sobre el coneixament q els Italians tenen de Dinamarca, Suècia, Estònia i Catalunya. Potser us sorprendreu.

#17 TT, Poble Sec, 15/12/2009 - 21:32

Enhorabona, document interessant d'una gent que normalment no ens té gaire simpatia.