Publicitat
Comunicació · 24 d'Agost de 2017. 10:53h.

Catalunya Ràdio es nega a difondre el comunicat de l'Estat Islàmic amb noves amenaces

L'emissora publica justifica que "no ens volen convertir en l'altaveu de crides d'aquest tipus"

Catalunya Ràdio i TV3 discrepen pel vídeo que ha difós Estat Islàmic en el qual s'elogien els atemptats que va patir la ciutat de Barcelona i Cambrils el passat dijous i matinada de divendres i amenacen a Espanya amb nous atemptats terroristes. L'emissora pública ha decidit no fer-ne difusió perquè "no ens volem convertir en l'altaveu" mentre que la cadena sí que ho ha fet en el seu canal de notícies i en el seu portal web.

El presentador d'El matí a Catalunya Ràdio, Xavi Freixes, ha explicat durant l'entrevista amb el conseller de la Presidència, Jordi Turull, que "nosaltres, Catalunya Ràdio, hem decidit no fer públic el vídeo amenaçador i propagandístic d'Estat Islàmic en castellà".

El periodista ha afegit que "no divulgarem pas comunicats com aquest d'Estat Islàmic perquè no ens volen convertir en l'altaveu de crides ni documents sonors d'aquest tipus". "Em sembla molt bé, molt encertat", ha expressat el portaveu del Govern.

TV3, en canvi, sí que l'ha emès durant les seves rondes informatives del 324. El presentador Carles Costa ha explicat que "Estat Islàmic ja va reivindicar l'autoria dels atemptats a Catalunya. Ara, un vídeo atribuït a aquest grup gihadista i distribuït a través de l'aplicació Telegram fa referència als atacs de fa una setmana".

Mentre es veuen les imatges del vídeo i amb l'àudio de fons, el periodista remarca que "aquí lloen els joves que van atemptar a la Rambla. En les imatges, amb una cuidada factura audiovisual com habitualment fa Estat Islàmic i amb la locució en castellà, dos joves gihadistes amenacen d'atacar Espanya si no es retira de la coalició internacional".

També exposa que "el vídeo es titula la conquesta de Barcelona i parla d'una lluita per recuperar el califat d'Al-Àndalus. El muntatge inclou imatges dels atemptats emeses per les cadenes internacionals". "La veu assegura que s'ataca als civils perquè així es crea més dolor", diu Costa al final de la peça que dura gairebé un minut.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Calimero, Barcelona , 24/08/2017 - 16:59

Están en contacto con el terrorista para que lo diga en catalán y diga Cataluña o el "estat "?

#11 jm, bcn, 24/08/2017 - 16:03

"nosaltres, Catalunya Ràdio, hem decidit no fer públic el vídeo amenaçador i propagandístic d'Estat Islàmic en castellà". Si lo hubieran hecho en catalá...

#10 Carlos Gomez, un saludo estiuenco del guindilla, 24/08/2017 - 15:58

Una esta en mans del sindicat de crim i l´altre dels heribertians.

Tots dos son cefalopods per no tenen res a veure els musculs amb les sepies . Estirpes diferents.

#9 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 24/08/2017 - 13:08

Doncs clar que s'hauria d`emetre aquestes imatges. I clar que també s'hauria d'emetre els estralls de les guerres, per deixar de fer del públic subjectes infantils sense crítica. En serio que us creieu que aquest element arribarà a recuperar Al-Andalus? Amb quin exèrcit? La qüestió es qui i perquè s'ha estat finançant el fanatisme religió

#8 Alejandro, Barcelona, 24/08/2017 - 13:02

¿ Y este musulmán nacido en Córdoba está en la cárcel o no? Porque con estas declaraciones debería estarlo o deportado a la tierra de sus hermanos en fe y en odio.