Publicitat
Comunicació · 9 de Novembre de 2016. 19:57h.

Catalunya Ràdio explota els becaris, segons el comitè d'empresa

Els treballadors denuncien actituds "intolerables" i "vexatòries"

Catalunya Ràdio explota els becaris, segons el comitè d'empresa

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, en una foto d'arxiu

El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio ha denunciat "l'explotació dels becaris" i ha exposat que aquest "mal endèmic" ha arribat "a límits intolerables". "Ja fa molts anys que les tasques que s'assignen als becaris superen amb escreix els límits, ja no del que estableixen els convenis i els contractes amb les universitats d'origen, sinó del més elemental sentit comú", però assenyalen que "darrerament aquest comitè ha detectat diverses situacions i actituds que van molt més enllà".

Els treballadors de la ràdio pública expliquen en un comunicat que "són situacions que ja podem qualificar clarament de vexatòries i del tot intolerables que reclamen la nostra intervenció urgent. Intentem resoldre-les de la manera més discreta possible però us avancem que, si no ens en sortim, arribarem fins allà on calgui".

El comitè d'empresa anima els becaris de Catalunya Ràdio a "fer-nos arribar totes les situacions en aquest sentit que detecteu al vostre entorn de treball" perquè "això ho hem d'aturar entre tots". També recorden que "teniu les portes obertes" del comitè per "exposar aquests casos amb total confidencialitat".

Els treballadors de Catalunya Ràdio, d'altra banda, lamenten que el procés de confluència "continua instal·lat en la improvisació, particularment pel que fa a la seva aplicació al mitjà ràdio" perquè "les decisions estratègiques, com ara el procés d'implantació, assignació d'ubicacions, etc., continuen sent objecte de canvis i sorpreses constants".

Finalment, recorden que "els Comitès d'empresa de la CCMA hem presentat un escrit adreçat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, on reclamem que s'emprenguin les reformes per regular el funcionament de la CCMA i que es compleixin les darreres resolucions i mocions aprovades al Parlament".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Tirant, Bcn, 10/11/2016 - 18:07

Això no passarà en el NOU PAÍS.

#7 botifler1914, Sinitaca, 10/11/2016 - 10:38

Supongo que para empezar deben abrazar el procés y adorarlo, luego rendirles pleitesía a los grandes sueldos de la casa y para finalizar jurar silencio sobre lo que allá vean.

#6 Koan, Barcelona, 10/11/2016 - 06:40

La culpa es de Rajoy. (I demanen ajuda a la Forcadell hahaha van llestos hahaha)

#5 Nanodespe, Sant Boi de Llobregat, 10/11/2016 - 06:13

Bromes aparte, es duro cantar explota explota booom mi corazón libre libre ahhhh de la Carra y mientras si la CCMA se ahorra costes aalariales, sueldo y cotizaciones sociales, dumping laboral, otros pueden cobrar un pastizal. Y el explota cambia de lugar del cuerpo.

#4 Nanodespe, Sant Boi de Llobregat, 10/11/2016 - 06:12

Cuando culmine el prucés los becarios pasarán a cobrar 10.000 euros o más netos al mes. Mientras se deben a la causa, debiendo mostrar abnegación más sumisión total, obedeciendo a lo Paulov: cuando un superior diga algo, ipsofacto hacerlo sin pensar ni mucho menos rechistar.