Publicitat
Comunicació · 18 de Setembre de 2020. 18:22h.

Catalunya Ràdio grinyola

El comitè d'empresa denuncia "guerra partidista"

Catalunya Ràdio grinyola

La periodista Mònica Terribas va anunciar que no seguiria presentant El matí de Catalunya Ràdio perquè "els engranatges grinyolen" a la cadena. Ara, el comitè d'empresa de Catalunya Ràdio denuncia que "la direcció, amb aquesta bicefàlia entre 'Programes' i 'Informatius', ha desistit de la gestió del dia a dia i ha potenciat una guerra entre departaments, seccions, grups i persones". En aquest sentit, exposa en un comunicat que "totes aquestes 'batalles' afecten greument la feina dels treballadors i, en definitiva, el complex dia a dia de la ràdio". Per aquest motiu, reclama la "renovació urgent" de la direcció.

"Continuem assistint perplexos -diu- a la guerra partidista no només entre direccions (de la CCMA, d'Informatius, dels mitjans, dels departaments, estructurals...) sinó entre diferents seccions internes i fins i tot en el pla personal". "Continuem comprovant que cadascú defineix les seves competències segons el moment, que hi ha grans discussions per temes mediàtics com la direcció d'El matí de Catalunya Ràdio i, en canvi, cap mena d'interès en temes estratègics com ara que s'ompli els caps de setmana d'estiu de programació enllaunada o bé hi hagi un excés d'informació gravada", lamenta.

També remarca que "tampoc hi ha cap solució ni preocupació pels plans de teletreball, les eines que calen, els plans de jubilació, o la renovació de la plantilla..." "Tot plegat desemboca en un desgovern, en potenciar l'amiguisme i el servilisme i en unes diferències incomprensibles en el funcionament dels diferents departaments i, en conseqüència, en els drets dels treballadors", setencia.

El comitè d'empresa afirma que "la ràdio grinyola i ara fa molt de soroll, perquè una ràdio no és només la seva programació, és sobretot la seva gent. Tota la seva gent, la més gran i amb més experiència i la més jove que arriba a la casa amb molta il·lusió i noves idees". "No es pot menystenir l'experiència ni enviar-la a l'ostracisme. No només cal renovar la graella, sinó fer-ho de forma conseqüent, amb una programació constant, i organitzar l'estructura de la ràdio amb sentit comú, sense càstigs ni premis, i basant-nos en la professionalitat, el rigor i l'ofici", constata.

Finalment, demana el compliment del desenvolupament de la reforma de la Llei de la CCMA, aprovada l'octubre de 2019, per "elegir un nou Consell de Govern d'acord amb els criteris d'independència i professionalitat contemplats en aquesta llei, i que aquest nou consell iniciï els tràmits de forma urgent perquè es pugui nomenar, entre professionals de reconegut prestigi, la nova direcció de Catalunya Ràdio a partir d'un concurs públic previst també a la llei".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 BCN, BCN, 20/09/2020 - 10:43

Se dan cuenta que van a menguar los chiringuitos. Así que hay que competir por ellos.

#8 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 19/09/2020 - 13:25

Si sólo de solamente fuera Catalunya Ràdio, firmo ahora mismo. Tendría un pase enorme. Pero todos sabemos que si desde los círculos no influimos, no decimos a nuestros dirigentes y dirigentas como se deben dirigir al resto de formaciones, como que no. Ejemplo de mi círculo en mi localidad: la educación postobligatoria de mi población.

#7 David, FOLGUEROLES, 19/09/2020 - 13:04

A mi vendame la noticia de que Catalunya Radio ha desaparecido por completo. Si chirría o no es pecata minuta.

#5 Marcial, Santa Coloma, 19/09/2020 - 10:11

"Implantaré el método Berlusconi: el presidente decidirá la alineación." Jesús Gil y Gil

Parece ser que el vestuario es un polvorín y ante ese caos y desgobierno, donde el utillero manda más que el entrenador, el presidente quimet deberá tomar las riendas. Con grabaciones de sardanas y monólogos del karlas quedará una radio bien bonita.

#4 Vigatano, Vic, 19/09/2020 - 09:08

Tenéis lo que habéis sembrado