Publicitat
Comunicació · 9 de Gener de 2009. 12:33h.

Catalunya Ràdio intenta salvar les tardes

Sarsanedas introdueix retocs a la programació malgrat vantar-se de ser líders

Catalunya Ràdio intenta salvar les tardes

Oleguer Sarsanedas, en una imatge d'arxiu

Catalunya Ràdio ha introduït canvis en el seu programa de la franja de tarda, 'Hem de parlar', que s'emet de forma diària de 16 a 19 hores. El programa era presentat per Marta Alonso, Flora Saura i Míriam Fuster, però l'emissora pública catalana ha prescindit d'aquesta última per a les tasques de presentació, tot i que Fuster forma part encara de l'equip del programa, en tasques de guionista. Marta Alonso -que també és directora del programa juntament amb Gemma Sanz-, i Flora Saura s'encarreguen ara de presentar 'Hem de parlar'.

Els canvis en el programa es produeixen després que, en la darrera onada de l'EGM del passat mes de desembre, 'Hem de parlar' assolís 63.000 oients amb una pèrdua de 25.000 -un 28% menys- respecte a la programació del passat mes de juny. L'espai era l'aposta de la direcció després que, el fitxatge de Llucià Ferrer per a substituir Toni Clapés, líder de les tardes a Rac-1, tampoc assolís l'èxit esperat.

Toni Clapés (Rac-1) no només es manté lider en la franja de tardes, sinó que guanya 9.000 -de 119.000 a 128.000-: un 8% més. Gemma Nierga (Ser) amb 85.000 supera també Catalunya Ràdio tot i que ha n'ha perdut 5.000. En la programació de vespre, Joan Barril continua en segona posició amb 67.000 oients -ha pujat un 8%-, però Àngels Barceló (Ser) continua a molta distància amb 158.000 i, a les nits, Bernat Soler també està en tercera posició -57.000- per darrera d''El Larguero' (Ser) (115.000) i Josep Maria Pou (RAC-1) amb 77.000.

El director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, va afirmar en la darrera comissió de control de la CCMA que "dels resultats de l’últim estudi general de mitjans, que es van fer públics ahir, tenen tres titulars ben clars i actuals: El matí de Catalunya Ràdio, és el programa més escoltat del país; Catalunya Ràdio és l’emissora més escoltada aquesta tardor, i Catalunya Ràdio és l’emissora més escoltada l’any 2008".

El president del consell de govern, Albert Sáez, també va manifestar que "aquest Parlament s’hauria d’afegir a la felicitació que fem nosaltres als treballadors de Catalunya Ràdio, perquè fa catorze anys que mantenen i consoliden el lideratge de l’emissora. Crec que ens hauríem de sumar a l’agraïment als oients que un any més, una onada més han confiat en Catalunya Ràdio. I crec que, abans es parlava del nou equip de l’emissora, tots els hem d’encoratjar a seguir en aquest camí, que és el camí del lideratge".

La portaveu d'Esquerra a la comissió, Marina Llansana, també es va sumar "a la felicitació" perquè "s’ha confirmat que la immensa majoria de les vegades han estat canvis per bé, han estat per positiu i han servit per avançar". Llansana va felicitar Oleguer Sarsanedas, i la resta de treballadors de la casa pels "molts encerts en aquesta nova etapa".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Albert, Terrassa, 15/01/2009 - 18:41

Sí després de 14 anys no se li pot fotre una puntada al cul a un presentador, malament aniríem. Si fos per la majoria de comentaris, encara estaríem escoltant el Toreski...

Relleu generacional ja!

#23 Carles, Girona, 11/01/2009 - 12:28

El problema també és el cap de programes actual, Santi Carreras. Perquè no hi posen algu amb ganes, o almenys que sapiga de radio? (haver-ne fet molts anys no vol dir res)

#22 Catalunya real, Barcelona, 10/01/2009 - 19:28

Manel de BCN, no es un tema de catalanitat sino de professionalitat, independència i ideologia. La Bonet el que hauria de fer es traures el tatuatge del PSOE-C que segurament porta...

#21 Amadeu Miquel Amalrich, 08903 L'Hospitalet de Llob, 10/01/2009 - 16:40

La imatge no és d'arxiu, és d'actualitat, ja que correspon al passat dimecres dia 7 de gener, entregant un targetó a una concursant on es deia que li regalaven un cotxe Audi. Jo hi era allà en aquell moment.

#20 MARC, BCN, 10/01/2009 - 14:32

Pel que sembla els lectors de l'e-noticies decideixen què escoltar segons la "catalanitat" de l'emissora o del presentador de torn.És un criteri respectable, però ben pobre. Sembla que la Neus Bonet s'haura de tatuar una senyera al cul!!