Publicitat
Comunicació · 3 d'Abril de 2013. 22:51h.

Catalunya Ràdio prescindeix d'una trentena de corresponsals

L'emissora crea nous centres territorials als Pirineus, la Catalunya Central i les Terres de l'Ebre

Catalunya Ràdio prescindeix d'una trentena de corresponsals

El director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, en una foto d'arxiu

Catalunya Ràdio ha decidit prescindir d'una trentena de corresponsals que estaven desplegats per les comarques catalanes, dins de la reestructuració de la xarxa d'emissores que entrarà en funcionament a partir de l'1 de maig.

La direcció de l'empresa ha anunciat l'establiment de nous centres territorials als Pirineus, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre "amb professionals que tindran dedicació plena en demarcacions on fins ara no hi havia periodistes de la plantilla", segons ha anunciat en un comunicat.

També que "reforçarà amb més efectius el paper de les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona i el de l'actual centre territorial de la Vall d’Aran". Aquest nou model "s’impulsarà optimitzant l’actual distribució de la plantilla", la qual cosa "implica assegurar amb recursos propis la cobertura de la informació local en la dinàmica dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, que fins ara es feia parcialment amb recursos externs".

En aquest sentit, el comitè d'empresa ha denunciat que el nou model prescindirà dels "col·laboradors territorials" que "han estat, durant aquests 30 anys, també treballadors de Catalunya Ràdio". "No es pot entendre la informació a les nostres emissores sense el seu paper. Han fet una feina exemplar, sense límits horaris i amb precarietat laboral", ha remarcat.

Segons els representants dels treballadors, "la direcció de Catalunya Ràdio prescindeix d’un model contrastat i eficaç i en planteja un altre que podria suposar un estalvi de 125.000 euros, el 0,35% del pressupost del 2013. Però el nou model també genera interrogants, com ara si els quatre treballadors que ampliaran la xarxa interna actual podran fer la mateixa feina que la trentena de corresponsals que hi treballaven fins ara".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 robert, bardelona, 04/04/2013 - 10:49

D'acord que s'ha de retallar, pero alerta, que Catalunya no es nomes Barcelona.

#11 Protágoras, BCN, 04/04/2013 - 10:20

Vale que se recorten gastos en sanidad, o educación, o en pensiones, pero la corporación de adoctrinamiento nacional ni tocarla. No vaya a ser que la gente se ponga a ver y oir otros medios y se ponga a pensar. Lo primero es lo primero.

#10 Joan, Barcelona, 04/04/2013 - 09:29

Deixant de banda comentaris al.lucinats, això és la prèvia per a l'ERO, com a La Xarxa i a TV3. Tot un pla maquinat des de la Secretaria de Comunicació del Govern. On és el Parlament, en això?

#10.1 Terraxa, Terrassa, 05/04/2013 - 09:24

"maquinat"??
què dolents, oi?
tocar el tinglado de 2.700 pseudotreballadors de no se sap exactament què cobrant per damunt de funcionaris i dels de la privada i al damunt amb productores pròpies no és cap maquinació, és pura lògica.
NI MITJANS PÚBLICS NI SUBVENCIONS A MITJANS.

#9 Antoni, La Pobla de Segur, 04/04/2013 - 09:01

La Corporació haurà de fer més que tot això. S'ha de rebaixar la seva plantilla en un 75 % del que te.
Si les empreses privades han de reduir les seves estructures l'Administració i la para Administració també i allò cert és que es queda curta, sobretot la Central.

#8 mariap, bcn, 04/04/2013 - 06:14

I jo em pregunto, és tan prioritari tenir radios públiques amb totes les radios privades, moltes locals que ja fan aquest servei?