Publicitat
Comunicació · 29 de Novembre de 2019. 14:28h.

Catalunya Ràdio va ocultar les males dades de l’EGM

Saül Gordillo al·lega que era “informació optimista”

Catalunya Ràdio va ocultar les males dades de l’EGM

Catalunya Ràdio va fer malabarismes per intentar amagar que les darreres dades de l'EGM havien estat molt decebedores i que la ràdio pública havia perdut milers d'oients en els darrers mesos. El propi director de l'emissora, Saül Gordillo, ho ha reconegut avui durant la sessió de control a la CCMA al Parlament, però s'ha empescat el concepte "informació optimista" per a justificar la manipulació.

La ràdio va explicar dimecres passat els resultats d'audiència, que reflectien que la cadena havia perdut 57.000 oients des del darrer estudi del mes de juny. Tot i això, van silenciar aquest fet i van titular, tant en ràdio com en premsa digital, que "Catalunya Ràdio és líder els diumenges".

No van esmentar que la resta dels dies de la setmana RAC1 goleja la seva principal competidora i que només Jordi Basté té més audiència amb el seu programa matinal a l'emissora del Grup Godó que el conjunt de la ràdio pública. També en el TN de TV3 es va optar per remarcar el lideratge de Catalunya Ràdio els diumenges i minimitzar la resta de dades.

L'emissora de la Generalitat es va esforçar especialment en protegir la seva estrella, Mònica Terribas, i amagar que aquesta havia perdut 59.000 oients des del mes de juny i un total de 125.000 des del mes d'abril.

En el seu comunicat, Catalunya Ràdio afirmava que Terribas "acaba l'any amb gairebé mig milió d'oients", sense concretar en cap moment la xifra exacta de 430.000, molt allunyada de la que es donava a entendre quan van 'informar' de "gairebé mig milió d'oients".

Avui al Parlament, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, s'ha queixat de com Catalunya Ràdio havia tractat les dades i ha exigit al seu director, Saül Gordillo, "major claredat". Pujol, exdirector de RAC1, ha acusat la ràdio pública de "barrejar conceptes" i fer-ho "molt complicat".

Gordillo ha reconegut que "no estic content perquè ha estat un mal EGM", però ha defensat la manera com van donar els resultats perquè la CCMA "té la necessitat, i jo la comparteixo al cent per cent, de fer una informació el més optimista possible per al conjunt de la Corpo".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 29/11/2019 - 21:33

Nooooo!! ahora entiendo las caras de felicidad y las sonrisas, que antes no veía. Van dejando de escuchar tonterías ¿Qué será lo próximo? ¿Ver la entrevista a Jordi Canal en e noticies?. Mejorar la natalidad de los catalanes es más efectivo que más Ofegament escolar (para los pobres). Menos Matraca es más Mandanga.

#4 Joan, BCN, 29/11/2019 - 19:43

Tancament ja. Si mai han tingut credibiltat e els darrers anys l'han perdut de manera irresponsable. Una ràdio feta per hooligans.

#3 Ramon, El Maresme, 29/11/2019 - 17:11

Hi que esperaven d'una "empresa" dirigida per en Gordillo?
Es un chaquetero cregut que viu de la beneficència del partit que representa, era mediocre com a periodista i com escriptor no podia fallar a la seva manera de fer a la ràdio catalana, si seguix la portarà a la misèria

#2 Coque, El centro de Tabarnia, 29/11/2019 - 16:37

Estos no le dicen la verdad ni a su médico dentro de la consulta

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 29/11/2019 - 15:20

Entre corruptos anda el juego.