Publicitat
Comunicació · 18 d'Abril de 2019. 17:53h.

Catalunya, “territori hostil” per a la premsa

Reporters sense Fronteres registra una quarantena d'atacs a periodistes en els darrers 18 mesos

Catalunya, “territori hostil” per a la premsa

Un membre dels CDR increpa un perodista d'Antena 3, en una imatge d'arxiu

Reporters sense Fronteres (RSF) ha qualificat a Catalunya de “territori hostil” per als periodistes després de registrar prop de quaranta casos d'atacs -que van des d'insults a agressions físiques- a reporters de premsa, ràdio i televisió en els últims 18 mesos. Així es desprèn les dades que l'organització ha inclòs en el seu informe anual sobre la llibertat de premsa que analitza a 180 països.

L'entitat observa una “clara millora de la situació a Catalunya” respecte al 2017, tanmateix, RSF afirma que “aquesta regió segueix sent un terreny hostil per als reporters de ràdio i televisió”. “L'extrema polarització de la política catalana va acabar per contagiar als mitjans de comunicació i les seves audiències; així, els periodistes s'han convertit en una de les principals víctimes de les hostilitats”, assegura Reporters sense Fronteres.

Espanya ocupa el lloc 29 en la taula, el que significa que puja dues posicions respecte a l'informe de 2108 i se situa en una zona “satisfactòria”, l'organització avisa que “aquest ascens no representa una millora absoluta, sinó un deteriorament relativament menor que altres veïns de taula”.

L'informe destaca que l'any passat es “va crear un clima perjudicial per a la llibertat d'informació” perquè es van dictar condemnes per delictes com fer apologia al terrorisme, insult a la corona i ofensa als sentiments dels membres d'una confessió religiosa. També subratlla que “encara no s'ha posat en pràctica” la reforma de Radiotelevisió Espanyola aprovada el 2017 per “posar fi a la manipulació”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Maro maro (azote del facherío), Barcelona, 19/04/2019 - 20:52

Los ataques del facherío a Catalunya radio, al pobre cámara de Telemadrid pq pensaban que era de TV3, a los periodistas de Tv3, la llamada desde el escenario a buscar "la rata del periodista Jordi Borrás" meses más tarde atacado en plena calle. La mayoría de agresiones y las más violentas busquen a los de siempre : el facherío de siempre.

#12.1 Feinmann, Valencia, 22/04/2019 - 00:19

En Cataluña el facherio esta en JxCat, ERC y la CUP. Son los que organizan los CDR, los que organizan las agresiones. Los que no permiten a los demas los derechos que ellos si disfrutan. Son los de la "raza superior". Los arios.

#10 Cris, Barcelona , 19/04/2019 - 10:30

Que en Cataluña tienen los periodistas un "territorio hostil" si no eres del régimen independentista, es obvio. Y que RTE con Sánchez es un escándalo partidista y manipulando por el PSOE, otro. Con el agravante de tener una reforma aprobada y no aplicarla.

#7 Josep Maria, Calella, 18/04/2019 - 21:48

Amnistia internacional hauria de enumerar i valorar quins són els periodistes més maltractats, els dels mitjans independentistes o els altres. Sempre es queden curts en la valoració.
Des de fa molts anys que Catalunya està en la predemocràcia, i en els darrers, comença a semblar se a una dictadura nacionalista.

#7.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 18/04/2019 - 23:09

¿Comença a semblar? Fa temps que ho és.

#7.2 Maro maro (azote del facherío), Barcelona, 19/04/2019 - 14:50

¿Recordes l'atac al presumpte càmara de TV3, que al final era de Telemadrid a una manifestació de Ciutadans ? I com des de l'escenari en una manifestació espanyolista de caire feixista es demana buscar "la rata del periodista Jordi Borrás q corre per aquí", agredit més tard per un policia de paisà en plé carrer . ¿ I els atacs a Catalunya

#7.3 tzatza, BCN, 19/04/2019 - 15:54

Aquests no han cobrat "a canvi de..." com fan amb les universitat estrangeres. Mentre la UAB és la més cara d'Espanya, van "engrassant" les angleses "a canvi de ..."

https://cronicaglobal.elespa nol.com/politica/govern-engras a-once-universidades-britanica s-proces_238149_102.html

#5 Pepon, Barcelona, 18/04/2019 - 20:27

Cataluña es hostil a todo aquello que no sea nacionalcatalanismo.

#4 Argonauta, Argos, 18/04/2019 - 20:20

Es que van provocando, y claro, quién se resiste?