Publicitat

La cadena ajorna el documental 'Monarquia o República?' fins que "estigui acabat"

Censura a TV3?

Mateu, Terribas, Cullell i Sáez, aquest divendres, en la sessió de control

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha assegurat que TV3 ha "censurat" l'emissió del documental Monarquia o República?, inicialment previst per al 18 de febrer. Per contra, fonts de la televisió pública consultades per e-notícies han indicat que "quan estigui acabat s'emetrà".

Espot ha dit que "segons una informació d'El Periódico, el reportatge havia de sortir el 18 de febrer, però no va sortir. Es va publicar que sortiria al cap d'un mes i a TV3 m'han dit que 'ni está ni se le espera'". En el documental, a banda d'una entrevista al president de Catalunya Acció, també hi participen, entre d'altres, Joan Tardà, Iñaki Anasagasti, Luis Maria Anson i Sabino Fernández Campo.

El promotor de la xiualada al Rei a Mestalla, a la darrera final de Copa de futbol, ha dit que "estic convençut que aquí hi ha una censura absoluta, fins que no ho desmenteixi TV3. Llavors rectificaré". Segons Espot, "el que jo sospito és que per part dels propis monarquics no deixen el Borbó ben parat, i ha de ser arran del que va passar el 23-F, sospito. El que diguin Tardà, Anasagasti i Espot no és cap novetat".

Espot ha afegit que "el 19 de febrer, en lloc d'emetre aquest reportatge, van passar una sèrie sobre el 23-F, una lloança, en què el Borbó era una mena de Winston Churchill a l'espanyola".

A TV3 han afirmat que "es va decidir que el reportatge estava encara incomplert i s'esta treballant per acabar-lo i emetre'l. L'equip està treballant perquè es considerava que s'havia de completar i donar una visió més exacta del que s'havia d'aconseguir. El reportatge està viu i s'emetrà quan estigui acabat".

Aquestes mateixes fonts han afegit que la data del 18 de febrer "era una data aproximada i en cap moment es va tancar una data fixa", alhora que han negat que el documental hagi estat censurat. "En absolut", han remarcat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Quim, Bellaterra, 14/03/2010 - 17:32

A jutjar per les fotos, d\'una banda, i pels continguts de TV3, per l\'altra, concloc que del que més s\'ha preocupat Terribas els darrers anys ha estat de mantenir el color del seu cabell. Trist i decebedor.

#6 amoscaciques, girona, 13/03/2010 - 15:19

Josep Fonollosa(Reus): A mi el q m´importa és q Catalunya segueixi formant part d´Espanya...i la teva opinió, molt respectable, a mi no m´importa massa...

#5 josep fonollosa, reus, 13/03/2010 - 06:55

I que collons ens importa a nosaltres el tipus de règim que tinguin els castellans-ecspanyols
A mi l´ùnica repùblica que m´interessa es La Catalana

#4 Enrique Berenguer, Barcelona, 12/03/2010 - 21:09

Mientras que el editor de Dèspot, llamado por casualidad Dux (guía en latín, en italiano Duce), publica una hagiografía del "último rey catalán" Martín I el Humano.

#3 Martí, Barcelona, 12/03/2010 - 20:56

No m'estranya gens. Ja fa temps que TV3 va deixar de ser la "nostra". Ara està al servei d'Espanya i dels Borbons. I la paguem tots els catalans!