Publicitat
Comunicació · 16 d'Agost de 2012. 15:00h.

César Vidal acusa el nacionalisme d'"usurpar la riquesa de Catalunya"

El periodista denuncia que "prefereix mantenir ambaixades a l'estranger a serveis sanitaris"

César Vidal acusa el nacionalisme d'"usurpar la riquesa de Catalunya"

César Vidal

El periodista César Vidal ha acusat el nacionalisme d'"usurpar la riquesa de Catalunya" perquè "prefereix mantenir ambaixades a l'estranger a serveis sanitaris". "I aquest nacionalisme -i no Madrit- és el responsable del desastre", afirma.

En un nou article al diari La Razón sobre el nacionalisme català, apunta que "quan CiU va haver de deixar pas a un govern de coalició presidit pel batxiller Montilla, el nacionalisme català es trobava ja en un carreró sense sortida. Les seves despeses absurdes i les seves immenses clienteles el mantenien en el poder de manera indiscutible al mateix temps que garantien la submissió de les forces vives, inclosos mitjans de comunicació, i la no obligació de complir la llei com tots els ciutadans".

"No obstant això, Catalunya ja no podia permetre -diu- el malbaratament que no només havia provocat el descens dins del llistat de regions espanyoles sinó que, a més, la conduïa de manera inexorable a la fallida. L'intent per evitar aquesta situació que hauria demostrat que, efectivament, el rei estava en pilota va ser el nou Estatut de Catalunya".

En aquest sentit, el periodista afegeix que "l'Estatut consagrava la conversió d'Espanya en un protectorat del govern català. El saqueig, ara més que reforçat, de la resta d'Espanya en favor dels nacionalistes catalans era l'única manera d'allargar la vida de un sistema que no pot sobreviure sense un nombre intolerable de funcionaris i un Himàlaia de subvencions. El nou Estatut va ser el cant del cigne del nacionalisme català. Va demostrar fins on podia imposar la seva voluntat sobre tots els espanyols, però, al final, com deia Lenin , 'els fets són tossuts'".

César Vidal considera que quan el president de la Generalitat, Artur Mas, "va arribar al poder es va veure que Espanya no era el problema de Catalunya sinó que el nacionalisme català s'havia convertit en el problema de Catalunya, primer, i d'Espanya, després" i afegeix que "la que havia estat abans primera regió espanyola era ara la sisena, més del trenta per cent del deute de les CA era de Catalunya".

Finalment, expressa que "les notícies sobre la corrupció nacionalista es multiplicaven tendint cap a l'infinit i no poques veus de fora de Catalunya assenyalaven que ara era el moment perquè es produís una separació amistosa que deixés als nacionalistes en el lloc que es mereixien: l'abandonament i allà se les componguin amb els seus propis excessos" i conclou dient que "el nacionalisme català havia entrat en fallida perquè tots els seus supòsits havien demostrat ser més falsos que un euro de fusta".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#22 Javier, Santa Cruz, 21/08/2012 - 16:13

Menos en pensar que el nacionalismo está casi muerto le doy la razón a Cesar Vidal sobre todo en la parte que describe El estatut, marcó el limite del poder del nacionalismo, que demostró ser mucho más que CIU (ERCy PSC), de imponer su criterio al resto de España.

#20 Genis, olot, 17/08/2012 - 12:48

Fa riure aquest grassonet. Es dirigeix a un target molt especific: l'espanyolam

Els numeros no els discuteix ningu: Catalunya, primer PIB absolut estata

4º en renta per capita per habitant.

I tot malgrat l'expoli fiscal i un estat que ens va a la contra!!

que bons que som

#19 Flirt Mª Esponjoso i Lluc, Barcelona, 17/08/2012 - 12:17

És propi dels nacionalistes més repatanis i tronats, de veure només la"palla nacionalista" en l'ull aliè.

#18 Joan Bagenc, Manresa, 17/08/2012 - 11:32

Don Cèsar Vidal segueix la seva particular creuada contra tot allò que es refereix a Catalunya.
La seva intolerància no quadra amb l´imatge que vol donar d´home de gran cultura. A Catalunya hi ha coses bones i coses dolentes, com arreu. Peró Don Cèsar mostra un odi malaltís que l´impedeix raonar.

#17 Manuel, Barcelona, 17/08/2012 - 09:39

Qué razón tiene el Sr. Vidal. "La verdad es la verdad, la diga Agamenón o su porquero".