Publicitat
Comunicació · 13 d'Agost de 2012. 09:52h.

César Vidal acusa Pujol de "manipulació i corrupció"

"Es va valer de la manipulació més infame i de la corrupció més descarada per violar la legalitat i mantenir-se en el poder"

César Vidal acusa Pujol de "manipulació i corrupció"

César Vidal

El periodista César Vidal afirma que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol és "un dels majors megalòmans d'una Història d'Espanya no precisament caracteritzada per la humilitat dels seus polítics" i denuncia que "es va valer de la manipulació més infame -'Qui ataca Banca catalana ataca Catalunya!'- i de la corrupció més descarada per violar la legalitat i mantenir-se en el poder".

En un article d'opinió al diari La Razón, apunta que l'expresident "va concebre un projecte escassament democràtic, però cridat a tenir èxit. Translúcid d'un racisme que fins i tot quedaria expressat per escrit en algun text de capçalera cridat a sortir per l'escotilla, es basava en mantenir el control sobre un sector de la població catalana proper al trenta per cent de tal manera que el poder electoral quedés indefinidament a les mans".

En aquest sentit, César Vidal afegeix que "recolzat en aquesta minoria, l'antic oficial de l'Exèrcit de Franco podria controlar l'emergent nacionalisme català i el futur de Catalunya. Tarradellas, que havia viscut els disbarats de la Segona República, no es fiava d'ell i amb raó. Des del principi, Pujol es va valer de la manipulació més infame - 'Qui ataca Banca catalana ataca Catalunya! - i de la corrupció més descarada per violar la legalitat i mantenir-se en el poder. El nombre dels seus propers -inclòs la seva mà dreta- que han acabat a la banqueta és mostra clara del que va significar sempre el pujolisme".

"Però una cosa és allò al que s'aspira i una altra el que s'aconsegueix -continua-. Pujol va somiar amb una Catalunya que fos percebuda a l'exterior com una nació, que no vengués a la resta d'Espanya el setanta per cent de la seva producció i que el dia de demà pogués ser independent. Per aconseguir-ho va gastar els diners de tots els espanyols i només va recollir la xiulada a l'exterior".

El periodista remarca que "el gran problema que plantejava el projecte pujolista era el seu finançament. Durant anys, Pujol va anar arrencant privilegis intolerables a diferents governs nacionals i amb ells va establir immensos pessebres amb els quals convèncer a no pocs que una Catalunya independent seria com una Xauxa situada entre el mar i la muntanya i que la culpa de tots els mals venia de Madrit i no d'incompetència, error o corrupció de la Generalitat".

Finalment exposa que "els escàndols que enfangaven Convergència i Unió -sense excloure la família- eren de tal calat que dir Honorable a Pujol constituïa un sarcasme i la derrota electoral era inevitable. A aquestes altures, qualsevol que conservés el seny per sobre de la subvenció o el sentimentalisme sabia que el projecte nacionalista era mort".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#27 alex, cornella, 15/08/2012 - 15:08

en esto cesar vidal da en el clavo.normalmente siempre dice medias verdades y manipulaciones pero lo del pujolismo ha sido lamentable.corrupcion, pactos bajo la mesa, nacionalismo de bandera, indefinicion ideologica, marear la perdiz y lo peor:la creacion de un sistema mafioso y elitista.

#26 JOANS, Barna, 14/08/2012 - 19:22

PORQUE CENSURAN.?PATI DELS TARONGERS CONEXION.....aquet tampoc sortira?

#25 MiquiM, Barcelona, 14/08/2012 - 13:59

Tot i que a Catalunya no s'en parla gaire ("no interessa") és sabut el poder i influencia que els Pujol tenen a Catalunya, més enllà de lo polític.A la Caixa, en algunes de les empreses que depenen de la Caixa, a la Generalitat i tambe a molts mitjans subvencionats per aquesta.Això recorda Italia.

#23 Pepe, Barcelona, 13/08/2012 - 22:42

El Pujol, quan era president, va fer posar un retrat seu a totes les dependències de la GenCat arreu de Catalunya. Com si fos el Kim Jong Un català, o el Chavez català. Increible l'egocentrisme del Pujol que volia erigir-se com el reietó de Catalunya. Realment patètic.

#23.1 Pepito, Barcelona, 14/08/2012 - 15:46

Després d'en Pujol, en Maragall, Montilla i àra en Mas. Les dependències de les institucions solen tenir la fotografia de qui les presideix.

#22 fells, BCN, 13/08/2012 - 15:08

El senyor Vidal té fòbia malaltissa contra tot lo que sigui català, sobre tot la llengua. No entenc com els diaris de Catalunya li fan cas. Aquest ultranacionalista castellanista ja no pot dir més bajenades de les que ha dit.

#22.1 Funcional, BCN, 14/08/2012 - 02:38

fells, no cobraras de los Pujols?
Porque ellos tambien son partidarios de la omerta.
La noticia no es si la fortuna de los Pujols procede de su sueldo, la noticia según tu, es que la prensa deberia estar censurada.
Menudo elemento debes ser tu, espero que no estes enchufado en la administracion.