Comunicació · 7 de Juny de 2012. 09:14h.

César Vidal proposa "expulsar" Catalunya

Assegura que, amb "4.000 milions de més, rep molt més del que aporta"

César Vidal proposa "expulsar" Catalunya

César Vidal

El columnista de La Razón, César Vidal, en un article d'opinió, recorda que "fa uns dies, Artur Mas reconeixia que Catalunya es troba en fallida. Encara que el d'Osca, Duran, no va trigar a desmentir-lo subratllant que no era per tant; en realitat, n'hi ha per més".

"Catalunya ha acumulat ja un deute proper als 42.000 milions d'euros i els venciments en aquest any s'acosten als 13.500 milions. Aquest deute espectacular no pot ser compensat amb uns ingressos de 17.900 milions i unes transferències de 5.200", assenyala.

"Davant d'aquesta fallida real, Catalunya haurà de realitzar noves emissions de deute pròximes a 5.000 milions, que haurien de ser recolzades pel conjunt d'Espanya agreujant així la nostra situació econòmica. Per amagar aquesta terrible realitat, Mas ha apel·lat al tòpic propagandístic del dèficit fiscal, que, suposadament, seria de 16.000 milions d'euros i que n'hi hauria prou per acabar amb el deute català".

Vidal assegura que "el Govern català ha estimat la balança fiscal de Catalunya valent-se de cinc gravíssimes trampes econòmiques. La primera trampa econòmica és que utilitza la tècnica del flux monetari que imputa ingressos i despeses en funció del territori sense tenir en compte si resideixen o no allà; la segona és que sobrevalora els impostos pagats a Catalunya a l'Estat en incloure els pagaments de ciutadans que no són residents; la tercera és que minimitza les despeses de l'Estat a Catalunya excloent partides tan importants com Afers Exteriors, Justícia, Defensa, Serveis Socials, Gestió de l'Administració Central, deute públic i un nombrosíssim grup d'organismes que paguem tots els espanyols per a benefici de Catalunya; la quarta és que suma el dèficit fiscal de Catalunya amb la Unió Europea; i la cinquena és que resta el dèficit de l'Estat, fet que suposa incórrer en una doble comptabilització".

"Quan, en lloc de recórrer a aquestes trampes vergonyoses, s'empra una metodologia científica, el resultat és que Catalunya rep 4.015.000 d'euros de més. De fet, des del 2009, Catalunya està rebent -especialment de Madrid- molt més del que aporta. Amb una Seguretat Social deficitària des del 2010, sota el nacionalisme, Catalunya no ha deixat de perdre llocs en el llistat de les regions espanyoles", afirma.

"Fa tres dècades podia aspirar a ser la primera, ara mateix no és ni la cinquena. Més a més, constitueix una pesada càrrega per a molts espanyols que veuen, per exemple, com la meitat dels ajuntaments catalans ha votat favorablement mocions independentistes. Per primera vegada, el nacionalisme català està jugant amb foc -una cosa que han advertit Duran i els seus companys d'Unió- i corre un greu risc, que la resta d'Espanya decideixi expulsar una Catalunya que no és la que sempre ha estimat entranyablement sinó la que ha construït, amb odi i rapacitat, el nacionalisme", conclou.

Publicitat
Publicitat

228 Comentaris

Publicitat
#124 Joan, Barcelona, 25/11/2012 - 20:00

Si els de dalt, l'hi fan cas i ens expulsen de la "Apaña" de pandereta, jo proposo fer-l'ho sant...
No si en el fons es veu que ens estima, perque vol el nostre bé... si si, a veure si teniu pebrots de fer-nos fora... pero no us preocupeu, que ja marxarem per nosaltres mateixos... INDEPENDÈNCIA!

#123 Anna, Barcelona, 13/06/2012 - 21:52

Bravo Sr. Vidal! Cuanta "Razón"! Cuando enchufábamos dinero a raudales por "solidaridad inter-territorial" aquí era imposible hablar de la Independencia, ahora que vamos mal resulta que les falta tiempo para pegarnos la patada. ¿Donde hay que firmar para que nos hechen?. Lo estamos deseando!

#122 imma, mataró, 12/06/2012 - 11:20

POR FIN NOS VAN A EXPULSAR. YA TARDAN. POR PRIMERA VEZ HAY QUE DARLE LA RAZÓN A LA CAVERNA NACIONALISTA ESPAÑOLISTA DE FANDANGO Y PANDERETA QUE TENEMOS EN ESTE PAIS. PERO HAGANLO YA, LO ESTAMOS DESEANDO. ES EVIDENTE QUE NO TENEMOS NADA EN COMÚN.

#122.1 España 38 millones, MADRID, 16/10/2012 - 16:12

COMO BIEN DICES, MÁS QUE EVIDENTE.
PARA CAVERNA "ADELANTADA" LA VUESTRA DE BARRETINA, DULZAINA Y BURRO INCLUÍDO. AHORA RESULTA QUE OS OFENDÉIS CUANDO DECIMOS QUE EFECTIVAMENTE OS QUEREMOS FUERA, QUE ES LO QUE LLEVÁIS LLORANDO TODA LA VIDA (YA NO PODRÉIS ECHARNOS LA CULPA DE VUESTROS MALES ¿NO?)

#121 JAUME, Barcelona, 11/06/2012 - 20:24

Òn s´ha de signar? taradet

#120 ALMUDI MATEO FERNANDO, Barcelona, 11/06/2012 - 12:22

Por favor que oigan a este manipulador de la información los dirigentes de este País, que nos expulsen y nos dejen arruinarnos solos, sin su ayuda.
De otra parte que semejantes elementos puedan decir en medios de comunicación las barbaridades que dicen merece un estudio sociológico.