Publicitat
Comunicació · 6 d'Agost de 2012. 14:13h.

César Vidal veu el "nacionalisme català" com una "ideologia racista"

El columnista de 'La Razón' afirma que "està a les acaballes" per culpa del "seus pecats"

César Vidal veu el "nacionalisme català" com una "ideologia racista"

César Vidal

El columnista de La Razón, César Vidal, ha afirmat que "el nacionalisme català està a les acaballes i ho està no per culpa de 'Madrit' sinó, únicament i exclusiva, pels seus pecats". "No és la primera vegada. Nascut fa ja més d'un segle -que no abans- com una ideologia racista i depredadora que inspiraria els disbarats de Sabino Arana, fundador del PNB, només es diferenciava de les ximpleries del morrosko en què creia i afirmava fermament que Espanya havia de ser una colònia de Catalunya de la mateixa manera que l'Índia ho era per a Anglaterra o Algèria per a França", apunta.

En un article d'opinió, el periodista manifesta que "aquell nacionalisme va aconseguir no pocs privilegis criminals com l'aranzel Cambó i, oportunista i cobdiciós fins a la medul·la, no va dubtar a donar suport al cop d'estat de Primo de Rivera en la mesura que li va servir per liquidar, en el sentit més literal i pitjor del terme, l'activitat sindical a Catalunya. Traïdor i deslleial per naturalesa, tampoc no va dubtar a l'hora de tornar-se contra Primo de Rivera i reprendre la tasca de minar, en comandita amb l'esquerra obtusa del PSOE, el règim de la Restauració".

"El 1930 -continua-, es va sumar a un pacte de Sant Sebastià que pretenia articular un cop d'estat que acabés amb la Constitució i establís un règim republicà en el qual Catalunya comptaria amb 'autonomia'. L'intent va fracassar inicialment, però es va consumar després d'una suma de manipulació electoral, desfonament regi i desvergonyiment republicà a l'abril de 1931. Com altres forces que havien contribuït a destruir l'ordre que més pau, assossec i avanç havia donat a Espanya en moltes dècades, el nacionalisme no va trigar a dividir-se i en violar la legalitat quan li va convenir".

El periodista expressa que "la Generalitat de Catalunya es va veure embolicada gairebé des del principi en contenciosos legals amb el govern central. El 1934, amb el seu president Companys al capdavant, es va sumar al cop d'estat del PSOE i altres forces d'esquerres contra el govern legítim de la nació. Va ser llavors quan alguns nacionalistes catalans van arribar a la conclusió que el procés estava anant massa lluny i que el que fins llavors havia proporcionat canallescos privilegis podia concloure en una deriva política perjudicial".

"En esclatar la guerra, Cambó -que tant de mal havia causat a Espanya i a Catalunya- va decidir finançar els colpistes de juliol del 1936 mentre que Companys, de nou president de la Generalitat, ostentaria l'honor de presidir un govern sota el qual es va afusellar a Catalunya un nombre de persones extraordinàriament superior a les que van córrer aquesta sort amb Franco a la regió durant i després de la guerra. En el terreny de les txeques i de la paredassa, el nacionalisme català va poblar amb més profusió el més enllà que la dictadura de Franco. Abans que acabés la guerra, s'havia col·lapsat entre els que traïen la república i els que demanaven a Franco que els tornés la 'Fabriqueta'", conclou César Vidal.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#45 Francesc, Balaguer, 08/08/2012 - 23:36

Aquest noi esta malalt

#44 erig, tarragona, 08/08/2012 - 16:17

Sólo constata un hecho

#43 bobes, terrassa, 08/08/2012 - 10:08

Pues yo me acuerdo que César no era tan radical cuando salía en T5 con la Campos, luego las malas compañías, se junto con Chucky el Muñeco Diabólico (Jiménez Losantos) y vió que era un buen negocio, echar pestes a todas horas contra Catalunya, que eso te lo pagaban muy bien en Madrid en eso estamos

#42 leccion de historia para nacionalistas , barcelona is not catalonia, 08/08/2012 - 00:00

dios se que para algunos separatas inadaptados es muy duro que te desvirtúen las mentiras de 30 años

#41 Tio Canya, Ala Frugell, 07/08/2012 - 22:23

Carai. Espanya i Bancs rescatats, una miseria de medalles a les olimpiades amb els catalans camuflats per imperetiu legal, L'Ave,(l' anec per mi) sense passatgers a les vies de les Castelles, 6 millons d' aturats,fuita de Capitals,Gibraltar i Perejil encara per recuperar,el Borbonic cau cada dia...