Publicitat
Comunicació · 8 d'Octubre de 2019. 19:57h.

Cinquanta atacs a periodistes en dos anys a Catalunya

Reporters sense Fronteres diu que és un “terreny perillós”

Cinquanta atacs a periodistes en dos anys a Catalunya

Periodista de Telecinco agredida en la manifestació del segon aniversari de l'1-O

Reporters sense Fronteres alerta en un comunicat que Catalunya és un “terrenys perillós” per als periodistes que informen a peu de carrer, perquè els atacs i el “clima de crispació” que han de suportar és “insuportable”. L'organització ha registrat mig centenar d'atacs a informadors a Catalunya des de setembre-octubre del 2017 fins a l'actualitat.

“Constatem que la intensitat dels atacs a la premsa va in crescendo. De les consignes corejades i les increpacions, hem passat als insults, l'assetjament i la fustigació i, finalment, a l'agressió física”, afirma el portaveu de Reporters sense Fronteres, Pauline Adès-Mevel. També adverteix que “és un patró que sempre es repeteix en les espirals d'odi al periodista”.

Per la seva banda, el president de l'organització a Espanya, Alfonso Armada, assegura que “el clima de crispació que viuen els reporters de ràdio i televisió a Catalunya és insuportable”, per la qual cosa, demana a polítics i mitjans de comunicació “a obrar amb responsabilitat i rebaixar la tensió”.

Reporters sense Fronteres conclou que “matar el missatger s'ha transformat en la principal via d'escapament de la ira dels manifestants i els periodistes que informen a peu de carrer s'exposen, en cada directe, a riscos físics i psicològics incompatibles amb la llibertat de informar”.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Frank, Madrid, 09/10/2019 - 13:45

Es verdad aún me acuerdo el 30 de agosto del año pasado como atacaron a un cámara de TeleMadrid en una manifestación de Ciudadanos porqué creían que era de TV3, es increíble.

#11.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 09/10/2019 - 18:52

Si miras la secuencia del vídeo completa, y no la de los medios indepes, verás que el primero en lanzar un puñetazo es el cámara de Telemadrid. En cualquier caso, sería un condenable acto contra todo el resto de actos no condenados por los tuyos.

#10 Maro maro (azote del facherío), Barcelona, 09/10/2019 - 12:10

- Es de TV3 !! Es de TV3 - chilla la mujer histérica. -Qué soy de telemadrid señora. - Que es de TV3, a por ellos, a por el de TV3 !! El de la cámara, a por el de Tv3 - se excita cada vez más la mujer. Y buenas hostias se llevó el de la cámara, que era de .....teleamadrid. Ay señoras y señores peperas vde ciudadanos, la medicina !!

#10.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 09/10/2019 - 18:53

Si miras el vídeo completo se demuestra que es falso. En cualquier caso el marcador aproximado es de agresiones indepes 49 - no indepes 1

#9 Flanagan, Tabarnia City, 09/10/2019 - 08:38

Que si cony,que es un moviment pacific.

#8 Alejandro, Villadecans, 09/10/2019 - 07:31

Estos son los de la libertad de opinión y de expresión, siempre que opines y exprese lo mismo que ellos que son u los democratas

#7 Chris, Lleida, 09/10/2019 - 00:38

Ho diuen com si no es poguès fer res