Publicitat

'Guerra' entre la presidenta i el director de Catalunya Ràdio per la publicitat de l'1-O

Cisma a la Corpo

La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, s'han fet retrets davant del jutge per l'emissió de l'anunci de la Generalitat de l'1-O, tal i com explica eldiario.es.

Gordillo s'ha ratificat en què Llorach ho va pressionar perquè la ràdio emetés els anuncis de la Generalitat de l'1-O. A la sortida del jutjat, Llorach ho ha negat.

"Li pregunteu a ell quan surti. Potser hauríeu de llegir bé les cartes que ell ha manat al seu advocat i veureu que no hi ha cap pressió. Si ell hagués dit que 'no', no s'haguessin passat els anuncis, senzillament. I no tinc res més a dir", ha indicat.

En el seu recurs contra el seu processament, Gordillo va lliurar a la jutgessa tots els correus electrònics que es va creuar amb Llorach i Patxot en vigílies de la votació. "Recorda que vas entrar a la direcció de Catalunya Ràdio avalat pel teu compromís i la confiança que determinada gent va dipositar en tu", va dir Llorach a Gordillo després que el director de l'emissora adduís que no era ell sinó Patxot qui havia d'autoritzar l'emissió de la publicitat.

El moviment de Gordillo, a més de servir per a sol·licitar l'arxiu del cas, va ser una resposta a Patxot, qui havia aportat al jutjat, però de forma incompleta, els e-mails. El responsable de màrqueting només va adjuntar els correus en què demanava a Gordillo autorització per emetre l'anunci de l'1-O i la resposta del director de la ràdio: "Per desbloquejar la situació. No tinc objecció dins de les meves competències. Endavant".

Va ometre els correus en què Gordillo es resistia a donar el seu vistiplau a l'emissió de l'anunci al·legant que mai l'hi havien demanat i que ell era el responsable dels continguts, no de la publicitat, que requeia en Patxot. "Pot semblar una guerra oberta però nosaltres només hem respost als correus incomplets del senyor Patxot", ha afirmat aquest divendres l'advocat de Gordillo, Carles Monguilod.

"Els correus demostren -ha abundat el lletrat- que la senyora Llorach vol que s'emetin els anuncis i es fan gestions perquè s'emeten, i de manera inesperada es demana l'autorització al senyor Gordillo quan mai abans ni després el director de continguts de la ràdio se li ha demanat. Això només s'entén si es volia seguir un pla premeditat que quants més fossin en l'acusació de desobediència més es diluiria la responsabilitat".

L'enfrontament ha arribat fins al punt que Gordillo ha retret a la sala de vistes les preguntes de les defenses de Llorach i Patxot. "Vostè és fiscal o defensa?", ha retret Gordillo a la pregunta de si el seu advocat ho havia advertit de la comissió d'un delicte en cas d'autoritzar l'emissió de publicitat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Canatenc, Canet de Mar, 11/05/2019 - 11:28

EM girdillo es així de sempre, in poca vergonya sense escrupuls que sols mira per ell sense mirar res més. És un tonto útil pels d'ERC que el varen posar aquí a controlar la radio pero ara seguint fidels al seu estil, a les primeres dolentes.. M'han obligat, jo no volia.. Quina llàstima fem, i amb gent així hem de fer un País?? Nooooo!!