Publicitat
Comunicació · 17 de Novembre de 2009. 21:40h.

CiU denuncia "irregularitats" a TV3

Manca de transparència en les retribucions

CiU denuncia "irregularitats" a TV3

Dolors Batalla, al Parlament

La diputada de CiU Dolors Batalla ha mostrat la seva preocupació pel "conjunt d’irregularitats que posa de manifest l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre els exercicis 2005 i 2006 de Televisió de Catalunya".

Batalla ha explicat que “l’informe demostra, en aquests dos exercicis, una manca de transparència i un abús de la discrecionalitat a l’establir el règim de retribucions i increments salarials així com una manca de documentació que justifiqui aquests increments salarials”.

“A més d’incomplir-se la legalitat vigent", ha dit, "aquesta manca de documentació on consti l’autorització dels canvis en les retribucions fa que sigui molt difícil el control i seguiment de la despesa de personal”, i ha reclamat que “se solucionin aquestes males pràctiques perquè no tornin a repetir-se en el futur”.  
 
Concretament, ha afirmat, "l’informe deixa clar que durant els exercicis 2005 i 2006 no es va respectar la legalitat vigent i es van produir casos en que els treballadors encadenen contractes temporals de diversa tipologia quan haurien de ser considerats com a fixes, i casos en els quals un conjunt de treballadors gaudeixen d’uns complements retributius de forma continuada quan haurien de tenir un caràcter variable".
 
“No pot ser", ha afegit, "que s’atorguin complements salarials sense saber exactament per quin concepte, que no es pugui comprovar i verificar el compliment de les circumstàncies que justifiquen la seva existència i que tampoc no es pugui obtenir la documentació on s’autoritzen i es justifiquen aquests increments salarials”.
 
Ha afirmat que "aquesta manca de transparència també es produeix en la gestió de les compres que no garanteix els principis d’objectivitat, imparcialitat i no discriminació. I passa el mateix en matèria de contractació de proveïdors perquè l’informe posa en evidència que s’han realitzat compres en les qual s’hauria d’haver fet concurrència pública d’ofertes i no es va fer”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Josep Vilatorta, Sabadell, 18/11/2009 - 14:04

Com és que molts platós de TV3 estan buits i els operaris cobrant sense fer res, perquè els dirigents ho envien tot a fer a Mediapró o a Lavinia? així tot es paga doble. Quina pena. Maleïts sociates!

#8 Joan, Barcelona, 18/11/2009 - 13:15

La primera irregularitat es que l'exdirector de TV3, Paco Escribano, ara és l'actual productor del Crackòvia, Polònia i APM. Primer els contracte com a director i després se'ls apropia.

#7 Empleat, BCN, 18/11/2009 - 11:52

El que han d'investigar a TV3 és el començament de Mediapro venent a l'estranger els partits del Barça per sota ma i cobrant els drets Mediapro de Roures i Tatxo. Tot sense saber-ho el Barça i amb el consentiment de Vilajoana i demés polítics.

#6 bmjvalles, Terrassa, 18/11/2009 - 11:07

Si tothom ho sap. Els salaris dels "veteranos" són escandalosament alts: 30.000 euros brut any per un tècnic de manteniment. I el d'un redactor ja us ho podeu imaginar. Salari de directiu. I a més, 2.000 persones en plantilla !!!

#5 Vallenc, Valls, 18/11/2009 - 09:22

I tu, dolors Batalla? quan eres alcaldessa de Valls et vas doblar el sou.En aquella època no vas dir res ni et vas queixar. Quina barra que tens! els polítics sou lo pitjor de la societat.