Publicitat
Comunicació · 9 d'Octubre de 2009. 12:44h.

CiU es queixa de la cap d'informatius de TV3

Malestar també amb Manuel Fuentes

CiU es queixa de la cap d'informatius de TV3

Rosa Marqueta, amb l'anterior director general de la CCMA, Joan Majó, en una foto d'arxiu

CiU està descontenta dels Telenotícies i ha responsabilitzat directament a la cap d'informatius de TV3, Rosa Marqueta. El diputat de CiU Jordi Cuminal ha denunciat "la governamentalització" dels Telenotícies " i ha recordat que, "segons els informes del CAC", el 2003 informaven "un 60% del Govern i un 40'% de l'oposició. Ara és al revès: 80% pel Govern i 20% per a l'oposició".

El diputat de CiU ha denunciat, en la seva opinió, l'arrencament de "la crosta nacionalista" i la "depuració de professionals a la ràdio" -en al·lusió a Antoni Bassas, Jordi Basté o Ton Clapés- que ha provocat "la pèrdua d'un lideratge històric".

Jordi Cuminal ha lamentat també "el mal ús de la llengua catalana" i ha recordat que "algú demanava arrencar crostes i després donar informacions amb optimisme" en referència a Joan Ferran i el recent informe del grup Barnils.

Les declaracions de Cuminal han escalfat la comissió i han començat a saltar espurnes. El president de la CCMA, Albert Sáez, ha replicat que "discutim un dia en sèrio què vol dir pluralisme" i ha assegurat que "no hi ha cap conspiració". També que la plantilla de la Corporació ha estat contractada "en processos de selecció de personal".

La directora general, Rosa Cullell, ha afirmat que el pluralisme depèn dels "redactors, dels caps d'informatius, de la directora de TV3 i del director de Catalunya Ràdio" alhora que ha defensat Rosa Marqueta.

La directora de TV3, Mònica Terribas, ha recordat per la seva banda que quan Rosa Marqueta es va fer càrrec del cap d'informatius "havien patit una davallada" i que "la responsabilitat d'aquesta renovació té un nom, que és Rosa Marqueta". Terribas ha insistit que "ella és part de l'indubtable èxit dels Telenotícies" i que "és una gran cap d'informatius"

Cuminal, per la seva banda, ha contrareplicat Albert Sáez que "si ara vol fer un debat sobre pluralisme, senyal que no ho té clar" i que "dels 2.700 empleats, no tots són presentadors de Catalunya Ràdio al matí" en una velada al·lusió a Manel Fuentes.

El portaveu del PSC, Joan Ferran, ha denunciat aleshores "la paranoia, l'obsessió, els taps a les orelles, les benes als ulls" de CiU i ha manifestat que "estem perdent el temps en aquesta comissió" perquè són crítiques de "petita volada". "M'indigno", ha afegit. "Vostès tenen la síndrome de Salomó: com que la criatura no era meva, la mató".

En la seva opinió, això "no es bo per a la ràdio ni per a la televisió d'aquest país" i ha acabat recordant que Catalunya Ràdio és "la ràdio nacional de Catalunya" i que el català es parla "de Salses a Guardamar, de Perpinyà a l'Alguer", que ha provocat somriures en els escons del PP.

Cullell també ha intervingut per a negar la depuració d'Antoni Bassas: "Bassas va marxar perquè no va voler renovar", però "continua a la Corporació" i "tenim un gran corresponsal als EUA" alhora que ha defensat que "Fuentes està fent una gran feina" i que "ho estem notant amb l'audiència i els comentaris".

El to encara s'ha tornat més agre arran del tractament als Telenotícies de l'acord de finançament. En aquest cas, Joana Ortega, d'Unió, ha lamentat que aquell dia es van dedicar "més de sis minuts" a l'acord i "només 18 segons" a l'opinió d'Artur Mas. Terribas li ha demanat aleshores que "no tergiversem les coses" i Ortega que "no tractin els diputats com si fossin subnormals".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Kropotkin, Vic, 09/10/2009 - 18:38

Espero que no se hayan atrevido a volver a acusarles de aquello del 3%. Es que ya está bien, son cosas del pasado y seguramente fué todo por motivos patrióticos...

#9 Joan, Girona, 09/10/2009 - 18:34

Que ha pujat la quota d 'audiència dels TN?.Que facin com a TV1 i deixin a part l 'espai dedicat al temps i tal vegada ho podran saber . Per si no ho sabeu si mireu el temps representa que heu vist TOT el TN.

#8 Antoni, BCN, 09/10/2009 - 17:52

Aquesta ROSA MARQUETA s'està convertint en l'URDACI del Tripartit... Quina forma de manipular les noticies....!

#7 Merce, Lleida, 09/10/2009 - 16:21

És deplorable la informació al telenoticies de TV3, totalment sectaria i favorable als interesos del TRISPARTIT, la majoria de vegades surten tots els partits, menys CiU, fan com si no existis, en canvi ara amb el cas Millet només volen perjudicar-los.

#6 Josep, Les Borges del mig, 09/10/2009 - 14:14

A mi m\'agrada en Fuentes pero a vegades si que se li veu el lleutó. Pel cas Millet han investigat molt però pels informes de la Generalitat gens.