Publicitat
Comunicació · 16 de Març de 2011. 16:53h.

CiU intercedeix per Vilaweb

Demana que l'Ajuntament retiri la querella per acusar el cap de la Guàrdia Urbana d'haver estat en un "prostíbul"

CiU intercedeix per Vilaweb

Vicent Partal, en una imatge d'arxiu amb Pasqual Maragall

El Grup Municipal de CiU a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha impulsat una proposició que insta l'Ajuntament a retirar l'acusació contra Vilaweb per les informacions publicades després de la celebració de l'Eurocopa del 2008. Aquest portal va assegurar en una notícia que el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, va mentir en afirmar que havia estat ferit pels Mossos d'Esquadra durant les celebracions a la Plaça Espanya pel títol guanyat per la selecció espanyola i que les citades ferides "haurien estat causades en una baralla quan era en un local que fonts diverses defineixen com a prostíbul".

La Comissió de Presidència, Territori i Funció Publica celebrada aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat, amb el suport de tots els grups excepte del PSC, la proposició del Grup municipal de CiU que insta el Govern municipal a retirar l’acusació mantinguda contra Vilaweb per les informacions publicades després de la celebració de l’Eurocopa del 2008.

El pròxim dia 29 està assenyalada la celebració del judici oral contra Vilaweb per la querella presentada pel Govern municipal arran de les informacions que va publicar aquest mitjà de comunicació sobre les lesions que va tenir el cap de la Guàrdia Urbana la nit del 29 al 30 de juny durant els aldarulls produïts durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol a l’Eurocopa.

El portaveu del Grup municipal de CiU, Joaquim Forn, considera "excepcional que un Ajuntament actuï contra un mitjà de comunicació i els fets no ho justifiquen" i ha recordat que "han transcorregut gairebé tres anys i ja ha passat prou temps perquè l'Ajuntament hagi buscat una sortida per no haver d'anar a aquest judici".

Forn ha afegit  que "des del primer dia estem demanant que s'arribi a un acord. Presentem ara la proposició perquè el dia 29 de març hi ha la celebració del judici oral i després de les reiterades demandes per arribar a un acord no s'ha avançat i no per electoralisme".

El portaveu nacionalista ha deixat clar que " els grups s'han de poder manifestar en un debat polític en defensa de la llibertat d'expressió" i que "la naturalesa política de la declaració que se li fa a l'Alcalde amb el suport de quatre grups polítics és clara. És un acord polític de la Comissió i no volem que ningú el disminueixi".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Jacques, Barcelona, 17/03/2011 - 10:32

Quan un partit intercedeix per un mitjà de comunicació és quan la suposada independència d'aquests últims està completament esmicolada. Els mitjans haurien de ser el tercer poder, i ara són un sucedani de la politica. Fa anys que els partits i els mitjans juguen a llepar-se les ferides....

#3 YuriBCN, Gràcia, 16/03/2011 - 20:38

Tenint en compte que El Mundo va donar la mateixa notícia, com és que van contra Vila Web?

#2 Kropotkin, Vic, 16/03/2011 - 19:43

Que se reúna el Parlament y decrete que Vilaweb es una empresa patriótica y tiene derecho a hacer y decir lo que les de la gana sea ciero o no. Además que solo se les pueda aplicar justicia patriótica estilo Millet. ¡Todo por la Patria!

#1 emilio, a@a.com, 16/03/2011 - 18:41

¿Como se atreve el ayto de Barcelona a ponerle una querella al Vilaweb con lo catalanista que este medio y lo buenas personas que son todos sus empleados? Es que no tienen verguenza?