Publicitat
Comunicació · 28 de Juny de 2015. 12:16h.

CiU 'legalitza' la televisió d'El Punt-Avui a través de la llei d'Acompanyament

El CAC tanca l'expedient perquè el Govern va canviar la legislació

CiU 'legalitza' la televisió d'El Punt-Avui a través de la llei d'Acompanyament

Mas, en una entrevista a El Punt-Avui TV

El Govern de la Generalitat va ‘legalitzar’ la televisió d’El Punt-Avui a través de la Llei de Mesures Fiscals -també coneguda per Llei d’Acompanyament de Pressupostos-, segons va reconèixer el president del CAC, Roger Loppacher, en la seva darrera compareixença al Parlament. 

El Punt-Avui es va quedar amb les freqüències de l’antic Canal Català -propietat de l’empresari italià Nicola Pedrazzoli-, però la cessió es va considerar dubtosa des d’un punt de vista legal i va arribar al Consell de l’Audiovisual de Catalunya. La concessió obligava a emetre continguts de proximitat i a no emetre en cadena.

Durant la compareixença, la diputada del PSC, Núria Parlon, va preguntar sobre l’autorització de l’arrendament de les sis llicències de Canal Català, al Punt Avui Televisió, més Barcelona, Sabadell, Lleida, Blanes, Tarragona i Vic. 

“L’arrendament -va recordar- es va aprovar pel CAC a l’abril del 2014, amb el vot de qualitat del president, i l’acord té el vot particular dels llavors tres consellers”. El tema ja va sortir en una compareixença anterior i Loppacher va reconèixer aleshores que s’havia obert un expedient per l’emissió en cadena al 100 per cent de la seva programació. 

Els tres consellers que van votar-hi en contra consideraven que “l’emissió en cadena al 100 per cent acreditada posa de manifest el més que possible incompliment dels compromisos particulars del que fa l’obligació d’emetre continguts de proximitat a cadascuna de les demarcacions locals”.

Però l’expedient es va arxivar amb el vot de qualitat del president gràcies a un “canvi introduït a la llei audiovisual sobre la producció pròpia”, segons va reconèixer Roger Loppahcer. 

El president del CAC aleshores que “en el moment en què s’havien de valorar les al·legacions presentades, es va modificar, com vostès saben perfectament, una modificació que va canviar el concepte de ‘producció pròpia’ i, per tant, el concepte d’’emissió en cadena’ i, en conseqüència, la prohibició que hi havia d’emissió en cadena, que era el motiu pel qual nosaltres havíem obert l’expedient”. "En aquella situació, no es podia fer res més que arxiva l’expedient que en aquell moment s’havia iniciat”, va insistir.

Núria Parlon

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#15 BEJOTA, bcn, 29/06/2015 - 12:22

La frase
"Ustedes elijan: si purgar a los confederales democristianos le permitirá [a Mas] competir mejor con Esquerra para la primogenitura de la catástrofe, o le conducirá directamente a ella"

Xavier Vidal-Folch

#13 Carlos Gomez, Bcn, 28/06/2015 - 23:14

Avans de plegar definitivament podria nomenar a un dels seus fill com Secretari General per no perdre les tant nostrades tradicions o millor a un parell d´ells.
Amb els jutges espanyols mai se sap.

#12 Carles, Barcelona, 28/06/2015 - 17:01

abans de marxar i quedar fora de la Generalitat......assignació amb sospites

com va ser el concurs de ATLLL que ara ha anul·lat TSJC i que ens costarà una fortuna a tota Catalunya,

#11 un musclu, bcn, 28/06/2015 - 16:49

Señora tengo unos principios!!!!
....pero si no le gustan puedo cambiarlos ( groucho marx)

#10 Un altre ATLL, bcn, 28/06/2015 - 16:34

O sigui, li vull donar l'emissora a un dels nostres. Com aquest no compleix les regles, les canviu sobre la marxa