Publicitat
Comunicació · 19 de Novembre de 2009. 09:36h.

CiU retreu a Fuentes que faci de "showman"

Meritxell Borràs creu que restarà "credibilitat" a 'El matí de Catalunya Ràdio'

CiU retreu a Fuentes que faci de "showman"

Fuentes, en una imatge d'arxiu

La diputada de CiU, Meritxell Borràs, ha escrit una carta de rèplica al periodista Manel Fuentes, que ha estat publicada a l'Avui. En aquesta carta, Borràs recorda que amb el tripartit "Catalunya Ràdio ha perdut 185.000 oients, fruit, des del meu punt de vista, d'un conjunt de males decisions empresarials i polítiques dutes a terme pels dos darrers directors de l'emissora". Així, Catalunya Ràdio ha passat de ser una emissora líder al nostre país a ser-ne la tercera en audiència".

"A més, també ha perdut un conjunt de professionals que l'havien portat a assolir aquest lideratge (culminat amb la marxa de l'Antoni Bassas com a presentador d'El matí de Catalunya Ràdio)".

La diputada recorda que "s'ha publicitat un anunci d'El matí de Catalunya Ràdio amb Manuel Fuentes que, entre altres paraules, diu 'rigor, servei, referència, informació'.

"Precisament pensant en això plantejava a la comissió de control de Ràdio i Televisió de Catalunya si ajudava a la imatge de rigor, servei, referència i informació (imatge que el presentador d'El matí de Catalunya Ràdio vol i ha de donar), el fet que el seu presentador presenti un programa com Pánico en el plató".

"Programa en el qual, segons l'Avui, "Manuel Fuentes tornarà a mostrar la seva faceta de showman a la televisió", que El Periódico titlla de "xou de televisió" i del qual el mateix presentador diu que és "un espai en què el més important és l'espectacle".

"És lògic que els que tenim la responsabilitat de vetllar pels mitjans de comunicació públics ens plantegem si aquest fet no anirà en detriment del programa que en Fuentes dirigeix i presenta a Catalunya Ràdio. En detriment perquè, primer, el programa del qual està al capdavant ja no tindrà el cent per cent de la seva atenció i dedicació".

"Un programa que crec que, quan porta només poc més de dos mesos conduint-lo, requereix precisament tota la seva atenció i la seva concentració per tal d'aconseguir, de nou, el lideratge. I, segon, perquè cal plantejar-se si la doble activitat no anirà en detriment de la credibilitat necessària que ha de tenir El matí de Catalunya Ràdio".

"Potser la seva notorietat en un programa de televisió l'ajudarà a millorar el nivell d'audiència d'El matí de Catalunya Ràdio, tant de bo. Si és així ho celebraré. Però ens quedarà igualment el dubte de si l'augment d'audiència va acompanyat de més 'rigor, servei, referència i informació'".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ton, La Catalunya arruinada del Montilla i cia, 19/11/2009 - 19:21

Totalment d'acord, Meritxell. A hores d'ara, és lamentable la decadència de Catradio quan havia estat un referent, de fet, en tot el que hi han ficat el nas els sociates ha patit una espectacular davallada, Catalunya inclosa.

#5 Pep, Barcelona, 19/11/2009 - 13:24

Comparteixo la critica vers el seu programa a Antena3. Ara bé, Fuentes és un gran periodista i no el vec tan sectari com diuen alguns. L'he escoltat en entrevistes a dirigents del psc arran del cas Millet i déu n'hi do.

#4 zxcv, zxcv, 19/11/2009 - 11:37

Perque es un showman

#3 army, figueres, 19/11/2009 - 10:28

el que no entenc es perque vol fer
un programa a tv3, que no en te prou
amb el programa de catalunya radio
baste, francino,madero,herrera que jo
sapiga no fan cap programa a la tele

#2 Beneita, Catalunya, 19/11/2009 - 10:10

Recordem com va foragitar Grasset del seu magnífic programa i el van degradar a comparsa, recordem com empaitava Bassas, i altres professionals per no ser del seu règim, recordem com ha degradat el mitjà. Que se'n vagi, no el volem, pont de plata.