Comunicació · 8 de Febrer de 2013. 12:35h.

Ciutadans denuncia que La Vanguardia va rebre 7,5 milions en subvencions

Homs anuncia que mantindran els ajuts públics als mitjans en català

La portaveu de Ciutadans a la comissió d'Afers Institucionals, Carina Mejías, ha denunciat avui que "la impremta de La Vanguardia ha rebut 5,5 milions en subvencions" als quals cal afegir altres ajuts públics: "Total set milions d'euros en diaris que després es regalen als trens i diversos llocs". La parlamentària ha exposat aquesta dada durant la primera compareixença del conseller de Presidència, Francesc Homs.

Mejías, amb notable experiència parlamentària perquè havia estat portaveu del PPC, ha començat felicitant irònicament Homs perquè "dirigeix una campanya electoral, perd dotze diputats i el fan conseller", però ha lamentat també que "portem sis mesos sense sessió de control al Govern" en al·lusió a les eleccions anticipades.

La diputada de Ciutadans també s'ha preguntat "per què Òmnium Cultural rep quasi dos milions d'euros? amb 22.000 socis que s'ho paguin ells" i, respecte a la CCMA, que "tenim els mitjans de comunicació més cars de tota Espanya".

Francesc Homs ha anunciat, d'altra banda, que deixarien de subvencionar els mitjans de comunicació, però tot seguit ha matisat que "llevat dels ajuts al català" en al·lusió a les subvencions per a projectes. L'adminstració subvenciona també mitjans, només en català, en funció de la seva difusió.

El mateix portaveu del PPC, Enric Millo, li ha recordat precisament en la seva intervenció que "fins ara només donaven subvencions al foment del català". El conseller ha deixat clar que aquesta és "una línia vermella" en el marc de la política de "preservació de l'espai català de comunicació".

Exemplars gratuïts de La Vanguardia en una estació de Rodalies
Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#33 Nadia, Barcelona, 09/02/2013 - 21:06

I els altres mitjans quant han rebut? Quan ha rebut el diari ARA? En el mateix DOGC ho diu. Per què només es parla de La Vanguardia?

#32 Manolo, Barcelona, 09/02/2013 - 18:47

Antes La Vanguardia del sr. Conde era "La Vanguardia Española"

Ahora es "La Vanguardia de Conveniencia y Unión"

Que esté subvencionada no sorprende, también lo esta el BOE

Y según he leído su director que fue colocado por Aznar, también cobraba sobres del PP

Al Gran Timonel, todo esto ya le va

#31 BEJOTA, BCN, 08/02/2013 - 21:35

C's: CON VOSOTROS, NO HABRÁ PUJOLS QUE OS QUITE DE ENMEDIO COMO OCURRIÓ CON EL DR. ALEIX VIDAL-QUADRAS.SOIS LOS QUE HABÉIS TOMADO EL TESTIGO.ESPERAMOS MUCHO DE VOSOTROS PORQUE LA TRIBU NACIONL. LO ESCONDE TODO

#30 Hay que subvencionar las corridas, segons C's i el PPSOE, 08/02/2013 - 20:59

A l'estat espanyol es destinen anualment 500 Milions d'Euros en subvencions per assessinar toros. Olé i olé. Un home vestit de pallasso i els seus ajudants clabant espases i tota mena d'estris a un hervíbor.

espanyolisme és tercermundisme.

#29 sadko, Pais Catala, 08/02/2013 - 20:44

Aquests nacionalistes de C'S ens volen fer creure que els diaris espanyols no reben diners publics!