Publicitat
Comunicació · 9 de Gener de 2022. 16:04h.

Ciutadans portarà a la Comissió Europea un gag de 'Bricoheroes'

Diuen que els comentaris sobre els gitanos són "missatges xenòfobs i discursos d'odi"

Ciutadans portarà a la Comissió Europea un gag de 'Bricoheroes'

El diputat de Ciutadans al Parlament Europeu, Jordi Cañas, ha comunicat a través de Twitter que "denunciarem davant la Comissió Europea" el gag de 'Bricoheroes' en el qual l'humorista Peyu fa un comentari sobre els gitanos, ja que consideren "que des d'una TV pública com TV3 es vomiten missatges xenòfobs i discursos d'odi".

El programa satíric 'Bricoheroes' de TV3, que presenta l'humorista Lluís Jutglar, Peyu, conjuntament amb Jair Domínguez, va tractar al col·lectiu gitano com a "lladres", al programa que la televisió pública va pujar al seu canal de YouTube el passat diumenge 2 de gener.

"Sembla una roda de carro de l'escut gitano. Ara posem això a l'entrada i ja no ens entraran a robar. És que si no hi poses això t'ho roben, ells", va assegurar Peyu durant l'espai.

L'afirmació ha provocat que el president de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC), Simón Montero, enviï una carta a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en la que ha mostrat "el nostre desacord i profund malestar", segons recull El Triangle.

"El més sagnant per a nosaltres és la generalització de tot un poble, el poble gitano, i la seva categorització com a lladres. A Catalunya vivim aproximadament 100.000 persones gitanes que han estat acusades de lladres de forma gratuïta i deshonesta al programa", explica l'escrit.

A més, la consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya Carme Figueras ha explicat, en una piulada, que "he fet petició d'actuació d'ofici del CAC i la conveniència que la CCMA respecti les recomanacions sobre el tractament de la comunitat gitana".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 EduardR, BCN, 09/01/2022 - 21:25

Que los Gitanos se pongan a la cola de los insultados por el "humor" de esta gente... supongo que después de la queja de la asociación del colectivo Romaní les suban el sueldo.... esto funciona así.

#9 Ateo, Tarragona-Tabarnia, 09/01/2022 - 20:44

No hay nada que hacer con los supremacistas, el racismo lo llevan en la sangre.

#8 Luigi., Barcino, 09/01/2022 - 19:01

A la Comisión Europea y ¿ya está? Hay que darle la máxima difusión,empezando por la ONU, como hacen los indepes.

#7 Pepe, Barcelona, 09/01/2022 - 18:39

Con lo fácil que es despedir a este energúmeno y se acaba el problema.

#6 Patente de Lazy, Sin City Lazy, 09/01/2022 - 17:31

Pujol que es un Rey Gitanu se supone que los denuncia?á. O se hara el Suecu ara no toca ?.