Publicitat
Comunicació · 12 de Desembre de 2019. 11:54h.

Ciutadans veu "banalització de la violència" a TV3

Nacho Martín Blanco retreu que es presenti Otegi com "amic de la societat catalana"

Ciutadans veu "banalització de la violència" a TV3

El diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha denunciat que TV3 "banalitza la violencia" en una interpel·lació al Govern i, en aquest sentit, ha posat exemples com "la presencia desproporcionada" d'Arnaldo Otegi, les diferents entrevistes al sociòleg Paul Engler, autor del llibre "Manual de desobediencia civil"; les declaracions de Jordi Cabré i la intervenció de Joan Puigcercós al programa Preguntes Freqüents.

Blanco ha dit que Otegi es "un terrorista no penedit, una persona que mai ha demanat perdó pels crims de la banda terrorista de la qual ell era el líder d'el braç polític; mai ha demanat perdó" y ha retret que TV3 el presenti "com un home simpàtic, entranyable, pràcticament l'amic de la societat catalana". En aquest sentit, ha subratllat que "no pot ser que, en els mitjans públics de Catalunya, es presenti a un personatge execrable com Otegui, com un subjecte amable, entranyable, i que ha de ser respectat pel conjunt dels catalans".

""Ell va ser present al Preguntes Freqüents -ha subratllat-, i va haver-hi una promoció que a mi, de veritat, em va semblar literalment degradant, execrable. Una promoció en la qual apareixia el senyor Otegui amb la presentadora de el programa, compadreando, amb la cançó Forever Young, de fons, i el senyor Otegui presentant-se, doncs això, com una persona entranyable". "Vostè de veritat creu que és normal que se li doni aquest tracte exquisit algú com Otegui, a un personatge com Otegui, en els mitjans públics de Catalunya?", ha demanat a la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

El diputat de la formació taronja ha afegit que "aquesta banalització de la violència ha arribat al paroxisme" amb les entrevistes al sociòleg Paul Engler a TV3, Cataluña Radio i al 324 i ha criticat que l'han tractat com "si fos un heroi". En aquest sentit, Nacho Martín Blanco ha recordat que el sociòleg diu coses com que "cal provocar un trencament civil a Catalunya perquè els nacionalistes aconsegueixin el seu objectiu; i de morir com un màrtir és una cosa inherent als moviments guanyadors".

També ha recordat que l’escriptor Jordi Cabré va considerar durant una tertúlia al Més 324 que la relació entre Espanya i Catalunya acabarà en divorci perquè “venim de veritables cultures diferents” i ho ha qualificat d'un "exercici de supremacisme nacionalista d'allò més ranci". També ha lamentat que al presentador "li va semblar la cosa més normal de món".

Finalment, ha destacat que Puigcercós va dir al Preguntes Freqüents que "Espanya aguanta un, dos, o cent morts per la qüestió del procés" i s'ha preguntat si "hem d'aguantar aquesta degradació moral". "És un veritable drama que el govern d'una nació com Espanya pugui dependre dels vots a favor d'un partit que té dirigents com el senyor Puigcercós", ha sentenciat.

Budó ha evitat fer-ne cap valoració perquè, segons ella, "no seré jo, com a consellera, ni tampoc el Govern de Catalunya, qui farem valoracions sobre els continguts, sobre els programes o sobre els professionals dels nostres mitjans de comunicació". "Això no ens toca fer-ho al Govern, i vostè ja ho sap", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 12/12/2019 - 13:36

Otegi, como buen Etarra, es amigo y colaborador de los Terralliuretorras ¡Son lo mismo! Por eso cantan juntos eso de: Bon cop de falç! Que tremoli l'enmic.

#2 Neferu, Barcelona, 12/12/2019 - 13:12

Aclaremos las cosas. Teleprocés sí banaliza la violencia que venga de los etarras o de las juventudes Torrana, pero la violencia supuestas o reales que vengan del lado constitucionalista o de las fuerzas de Seguridad del Estado no solo las emiten profusamente , incluso en grandes documentales, sino que las presentan falseadas, aumentadas.

#1 Un tal Blázquez, Lekeitio, 12/12/2019 - 13:06

Arnaldo buen txiko es ,majo oyes,basko pues.