Publicitat
Comunicació · 19 de Juny de 2020. 18:33h.

Ciutadans veu "brutes" irregularitats a TV3

"Què oculten les adjudicacions en les que afavoreixen als seus amiguets?"

La diputada de Ciutadans Blanca Navarro ha preguntat a la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) Núria Llorach "què ens trobarem si seguim aixecant catifes" i ha assegurat que "les de TV3 es veuen bastant grans i bastant brutes". “Vostès són campions en contractes a dit. Preocupant, i més preocupant és que el dit sempre assenyala com a guanyador els mateixos", ha denunciat.

"Tothom té clar que TV3 era telePujol, ara és teleprocés i cada vegada hi ha menys dubtes que és tele 3%", ha manifestat la diputada de la formació taronja. Navarro ha demanat a Llorach “què amaguen les adjudicacions en les que favoreixen els seus amiguets”. “Què ha fet per acabar amb les xarxes clientelars de TV3?”, ha preguntat la diputada, alhora que ha assenyalat que l'any 2019 “tots els contractes es van repartir entre Mediapro i Lavinia”.

També ha indicat que la televisió pública catalana es va gastar "sis milions d'euros” l'any 2019 en corresponsalies a l'estranger i ha conclòs que "cada vegada hi ha menys dubtes que TV3 és tele 3%". "Ha d'explicar què va passar a la corresponsalia de Londres que han pagat més de 800.000 euros dues vegades. Una d'elles a Mediapro. I a la de Washintgon, que els hi ha costat el doble l'any 2019 que l'any 2017" ha dit.

Blanca Navarro ha afirmat que "el top ten dels contractes escandalosos se l'emporta Comsa, per més de 3 milions d'euros, en la que es presenta només Comsa". "Comsa: família Sumarroca, pujolisme, 3%", ha conclòs. La diputada de Cs ha afegit que "quan algú es gasta 3 milions d'euros, n'ha de comparar preus abans". "Pagant les coses dues vegades ens donen la raó que el pressupost de TV3 ha de ser reduït almenys a la meitat" ha manifestat.

La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, li ha replicat a la diputada de la formació taronja si "sap com funciona la contractació pública. Sap que hi ha una llei que diu com s'han de fer? Tot el que vostè m'ha dit està al portal de la transparència".

"Tot el que vostè ha dit és que no ha mirat bé els contractes, perquè sap que algun d'aquests contractes és plurianual? Perquè vostè parla com si fos despesa d'un any i a vegades són tres o quatre anys. Acusar la corporació de frau és acusar-la d'una cosa que no és certa. Nosaltres estem auditats" ha defensat Llorach. La presidenta de la CCMA ha recalcat que "tots els contractes es fan sota la llei de contractes amb criteris d'adjudicació que tenen les característiques d'aquesta llei".

Blanca Navarro
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Pere, Barcelona, 20/06/2020 - 09:28

Sucias irregularidades ???
Dinero de contribuyentes para pagar a sinverguenzas. A ver si con suerte se hunde cataluña y cierran ese pozo de MALEANTES.

#3 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 19/06/2020 - 21:55

Llorach sempre ha viscut del diner públic. No se li coneix cap activitat professional en el sector privat. Va entrar a CDC fa 30 anys i ha estat molt ben premiada. Massa, diria. El seu mandat com a Presidenta de la CCMA està exhaurit. Però en aquella casa no pasa mai res. Sanchís, director de TV3, està reprovat pel Parlament de Catalunya.

#2 FUCK NARANJITOS, VOX! VOX! VOX!, 19/06/2020 - 19:53

Naranjitos, después de pactar con social-comunistas, post-etarras y ERC, no tenéis autoridad moral para pedir nada!
nos veremos en las urnas! VOX! VOX! VOX!

#1 Jvcs, Barcelona, 19/06/2020 - 19:43

"Todos los contratos se hacen bajo la ley de contratos con criterios de adjudicación que tienen las características de esta ley"
por eso la ley esta con agujeros legales por donde la corrupció escampa .
Pero la nuria obvia un detalle , cuando sean barridos del poder llegarán 2 auditorias una de la hacienda publica y la otra la del juzgado y vere