Publicitat
Comunicació · 20 de Setembre de 2021. 12:38h.

Com TV3 va qüestionar la pista russa

Amb entrevistes a Josep Lluís Alay, Aleksander Dmitrenko i Gonzalo Boye

La diputada del PSC Beatriz Silva ha criticat en la darrera comissió de control de la CCMA la "cobertura" que va donar TV3 a la informació del The New York Times, escrita pels periodistes Michael Schwirtz i José Bautista i publicada el 3 de setembre, sobre la trama impulsada per l'expresident Carles Puigdemont per aconseguir que Rússia doni suport a la reivindicació de la independència de Catalunya de forma oberta o per sota el tauler geopolític.

"No sé si a vostè, al cap d'informatius o al cap d'informatius els hi va semblar necessari entrevistar als autors d'aquestes informacions o d'altres persones que aportin dades i no que només diguin que el que publica el The New York Times és fals", ha demanat. La nit d'aquell dia, en efecte, Xavier Graset va modificar el contingut del seu programa Més 324, i va entrevistar Josep Lluís Alay, cap de l'Oficina de Puigdemont, durant 34 minuts. L'endemà, la presentadora del Preguntes Freqüents, Cristina Puig, va entrevistar durant mitja hora Aleksander Dmitrenko, empresari rus establert a Catalunya, que hauria participat en aquests contactes.

El programa Tot es mou, que presenta Helena García Melero, va entrevistar el passat 7 de setembre l'advocat Gonzalo Boye perquè expliqués l'ofensiva jurídica que ha posat en marxa per denunciar allò que considera filtracions interessades per desprestigiar la reclamació d'independència de Catalunya. Malgrat aquestes entrevistes sobre la informació del diari nord-americà, cap programa de la cadena púlica ha entrevistat els periodistes que van publicar la informació.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha al·legat que "no acostumem a entrevistar als autors d'una informació, acostumem a seguir-la bé i contrastar-la bé". "TV3 s'ha centrat a donar les versions del Kremlin sense contrastar, no ha entrevistat els autors d'aquesta informació i ha intentat devaluar-la no esmentant que un dels autors, Michael Schwirtz, va liderar l'equip que va guanyar el Pulitzer justament amb una sèrie de reportatges sobre com funcionen els serveis d'espies russos", li ha replicat la diputada socialista.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 VRaptor, Alicante, 20/09/2021 - 23:36

Solo unas pocas palabras: "Excusatio non petita, acusatio manifiesta".

#3 Marcial Heredia, el circo de la tele, 20/09/2021 - 20:23

Y las chicas del club Kalinka Kalinka. Tampoco salieron en el Faqs y allí empezó todo, entre besitos, tragos de vodka, mucha nostalgia y sueños megalómanos.

#2 Ignatius, Cerdanyola, 20/09/2021 - 19:50

Hombre donde vamos a parar!! Entrevistar a los periodistas que han investigado, faltaría más , no se nos vaya a descarriar el ganado

#1 Logicademocratica, Badalona, 20/09/2021 - 14:08

Tv3 pot, i ha de questionar el que cregui convenient. Només faltaria ! Per mitjans al servei de la mentida i la manipulació ja tenim les públiques i moltes privades espanyoles.