Publicitat
Comunicació · 20 d'Octubre de 2011. 11:48h.

Comunicació 21 acomiada una quinzena de treballadors

L'empresari David Centol ha rebut subvencions de la Generalitat

Comunicació 21 acomiada una quinzena de treballadors

David Centol, rebent un premi a la Diputació de Barcelona

Treballadors del grup Comunicació 21 lamenten haver "viscut immersos en una gran mentida" i sentir-se "enganyats per l’editor, David Centol Lozano", a qui acusen de deure "més de 139.000 euros a la Seguretat Social", segons denuncien en un comunicat enviat a e-notícies.

En aquest sentit recorden "la muntanya de diners que ha gestionat: una part procedent de la publicitat de les diferents capçaleres i una altra procedent de subvencions publiques".

Els treballadors expliquen que "dilluns dia 10 d’octubre ens vam assabentar que la Seguretat Social ens havia donat de baixa d’ofici amb efectes 30 de setembre per impagament per part de l’empresari. Això ho vam saber perquè un de nosaltres va rebre un sms al seu móvil mitjançant el qual aquest organisme li comunicava la seva nova situació".

"Vam poder esbrinar que la causa havia estat l’elevat deute (més de 139.000 euros) que ha contret amb la Seguretat Social", assenyalen. "I per si això fos poc, en una setmana també ens hem assabentat que deu a Hisenda i a d’altres, com per exemple companyies de subministrament i alguns dels propietaris dels locals on s’han ubicat les oficines del grup editorial. A més de proveïdors", afegeixen.

"Quan li vam demanar explicacions sobre l’impagament a la Seguretat Social ens va dir que tenia un pla B: transferir-nos a tots de cop (una quinzena de persones) a una altra de les quatre empreses que té", indiquen, a més d'assegurar que Centol "es comprometia a respectar l’antiguitat, sous i drets laborals, entre d’altres. Això sí, durant uns mesos haviem de treballar en 'negre'".

"La plantilla va respondre de forma negativa a la proposta de l’empresari. Unes hores després, cadascun de nosaltres tenia a la seva disposició la carta d’acomiadament", recorden, malgrat lamentar que "no sabem si arribarem a cobrar" la indemnització.

També acusen l'editor de rebre subvencions de la Generalitat per a un "projecte fantasma" d'un setmanal, que havia de ser "el periòdic gratuït estrictament local amb més tiratge de tot Catalunya”, i que finalment no es va fer.

Igualment "deu a anunciants dels periòdics, als quals ha cobrat en la seva totalitat campanyes que finalment no s’han portat a terme tal i com van ser contractades".
 
Els treballadors informen que "David Centol està decidit a continuar editant els seus periòdics. Caldria veure amb quin equip (i si els nous treballadors tenen o no contracte), ja que ha acomiadat la totalitat de la plantilla que fins la setmana passada hi va treballar. Recomanem a Hisenda, Seguretat Social i tots els seus acreedors que s’espabilin a cobrar".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#21 curiositat, Barcelona, 21/10/2011 - 15:43

Llegeixo que els treballadors portaven 3 anys treballant amb en Centol.... curiosament fa 3 anys (al 2008) diu que va succeir el mateix. No serà pas que quan al cap de 3 anys els treballadors ja deixen de creure en ell, els acomiada i torna a renovar plantilla?

#20 curiositat, Barcelona, 21/10/2011 - 15:32

Acabo de llegir els dos comunicats, tant el dels treballadors acomiadats com el del "petit editor entregat i compromés".
Es curiós que ell mateix reconeix haver viscut aquesta mateixa situació fa 3 anys. Caldría veure quina es l'antiguitat d'aquets nous acomiadats. No seran pas de l'any 2008?

#19 Kropotkin, Vic, 21/10/2011 - 13:02

Jua, jua, jua,... Otro catalanista subvencionado más... Jua, jua, jua,... Y ahora cierran los hospitales públicos para ahorrar... Jua, jua, jua,...

#18 emilio, a, 20/10/2011 - 19:02

me imagino la linia editorial de sus publicaciones hiper-subvencionadas. 1º Monolingue en catalan, eso es impepinable porque el bilinguismo está mal visto. 2º doctrina catalanista a rajatabla. y 3º para acabar todos los redactores con el nombre en catalan; ejemplos Lluis Perez, Joan Lopez, etc etc.

#17 Terraxa, Terrassa, 20/10/2011 - 17:50

(segueix)
Subvencions 2010 a la premsa
ADN = 156.225
Grup Cultura 03. = 624.289
......
i segueix i segueix .....
Per què no RETALLEN això?
o CCRTV (180 mios de cost de personal!!)
Millor retallar el PAPER que les tirites
oi Sr. Mas?
Sr. Mas? què hi és?
ah, està en una roda de premsa...

#17.1 Indigeta, Cipsel.la, 20/10/2011 - 18:59

Sr. Mas?...quí "governaba" al 2010?. Per cert, que he llegit amb atenció el llistat i tots, sobretot les quantitats importants, son altaveus mediàtics al servei dels del tripartit.