Comunicació · 21 de Juliol de 2015. 11:16h.

Construïm surt de l'armari

La platafroma nega cap relació amb Duran

Construïm surt de l'armari

Duran, en unes jornades de Construïm

Construïm es va presentar ahir el manifest fundacional, que fa una crida a la regeneració democràtica, a deixar de banda els "reduccionismes empobridors" i a recuperar el "millor llegat del catalanisme polític" que passa per prioritzar el diàleg davant la confrontació. 

El document lamenta que "els últims governs de l'Estat, per acció o per omissió, no han buscat activament el diàleg que reclama una gran part dels catalans". "Qualsevol proposta que articuli el futur institucional de Catalunya ha d'estar sotmesa a una consulta ciutadana", assenyalen.

El portaveu de Construïm, Ignasi Rafel, va assegurar que la seva formació no té cap mena de vinculació o dependència amb UDC, tot i coincidir-hi “en el vessant social”. 

Rafel va reconèixer el paper “puntual” que Duran i Lleida, líder d'Unió, va tenir en el seu origen, però va puntualitzar que Construïm és una associació autònoma sense "dependència, ni relació orgànica amb Duran".

Finalment, el professor Antoni Duran-Sindreu, un altre dels impulsors de Construïm, va destacar que la seva associació, sense intencions de constituir-se en partit ni donar suport a cap sigla de cara al 27-S, és partidària d'aconseguir per a Catalunya "un blindatge de les principals competències i un pacte fiscal específic".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jesús, Murcia, 21/07/2015 - 13:20

Hombre, por fin a Duran se le cae la careta!!!!!!!!
Tanto decir que era confederalista y ahora resulta que se conforma con la autonomía, jaja. De confederalista a autonomista. Muy fuerte lo de este hombre.