Publicitat
Comunicació · 24 de Desembre de 2008. 16:07h.

Convoquen vaga a 'El País'

Per la transferència a una altra empresa de Prisa del departament comercial i de publicitat

Convoquen vaga a 'El País'

Portada de 'El País'

Els treballadors del diari El País estan disposats a anar a la vaga els dies 26 i 27 de desembre si el consell d'administració del diari transfereix el departament de comercialització de publicitat del rotatiu a la filial del grup Prisa Box News Publicidad. Així ho han decidir en assemblea per 420 vots a favor, 82 en contra i 14 en blanc.

El comitè ha proposat al consell d'administració del grup anul·lar la vaga si ells ajornen durant un mes la seva decisió i inicien un procés de negociació per pactar les condicions per a aquests treballadors

A la pràctica això suposaria que els dies 27 i 28 de desembre El País no arribaria a cap quiosc de l'Estat. Un fet que, si es produís, seria la primera vegada en tota la seva història.

Un portaveu del comitè d'empresa ha explicat que el seu tarannà sempre ha estat el diàleg i, si l'empresa s'avé a negociar, desconvocaran la vaga. Concretament, ha detallat que han proposat al consell d'administració del grup anul·lar la vaga si ells ajornen durant un mes la seva decisió i inicien un procés de negociació per pactar les condicions per a aquests treballadors.

La direcció ha indicat que els 57 treballadors es transfereixen a la filial del grup amb les mateixes condicions de salari i contracte que tenen ara, però el comitè detalla que aquestes garanties només són vàlides durant dos anys, que és el que marca l'Estatut dels Treballadors.

Fonts de la direcció han dit que el seu objectiu és "comprometre's a intentar estar als quioscos" el cap de setmana, donat que "tenim l'obligació d'informar" i es tracta d'un dret del ciutadà, però també han recordat que "respecten" el dret a la vaga.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat