Publicitat
Comunicació · 10 de Juny de 2020. 14:04h.

Cop de mà de Cultura a TV3

Injecció de sis milions per satisfer les productores

Cop de mà de Cultura a TV3

El Departament de Cultura ha anunciat una aportació de sis milions d'euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb l'objectiu de fomentar "obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació". La CCMA obrirà demà, 11 de juny, una convocatòria pública a partir de la qual seleccionarà projectes de continguts audiovisuals.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha dit que aquest és "un dia històric" per la importància d'una aportació que servirà per "fer més visible la llengua catalana i el patrimoni cultural català als mitjans de comunicació", i ha recordat que el sector audiovisual és un dels més afectats per la crisi sanitària.

La consellera ha explicat que amb aquesta aportació, la CCMA "podrà posar en marxa produccions de nova creació de sèries, pel·lícules i documentals culturals, però també videoclips", i ha afegit que "aquestes produccions s'emetran pels canals televisius, però també serviran per enriquir de continguts les xarxes socials i les plataformes d'audiovisuals".

La vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha subratllat que "representa una oportunitat per a la canalització de nous projectes de la mà de productores independents, un sector de gran talent i projecció al nostre país, que pateix durament l'impacte per la crisi de la Covid-19".

"L'acord també permetrà enriquir l'oferta audiovisual dels mitjans de la CCMA, en una etapa de dificultats per a la creació de nous continguts, a causa de la caiguda dels ingressos publicitaris i, en conseqüència, dels recursos disponibles per a nova producció", ha afegit.

Els projectes nous, que podran ser produïts en règims de producció associada o coproducció, podran ser de diferents gèneres i formats i, segons el comunicat, la CCMA els seleccionarà "a partir dels criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d'atreure un públic ampli i transversal o l'encaix en una programació de televisió generalista".

Aquesta aportació arriba després que la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, la productora Isona Passola, en una entrevista a El Periódico; reclamés més diners per a TV3: "jo acuso directament al Govern de la Generalitat. No jo, sinó tot el sector. Per intentar repensar i reestructurar TV3, el Govern la va deixar caure com a generadora de continguts audiovisuals propis. És imprescindible que la televisió pública disposi d'un pressupost per tornar a fer producció pròpia: sèries, pel·lícules, documentals... TV3 havia estat el motor del nostre audiovisual i des de 'Merlí' no s'ha produït res. Hem tocat fons".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Jvcs, Barcelona, 10/06/2020 - 17:41

La bofetada y la mofa constante sobre todos los parados y ciudadania ,la mafia en estado puro un golferio sobre la sanidad , educacion y servicios basicos.
Pronto empezarán las protestas contra estos golfos, se nos rien en la cara empezando por la analfabeta de cultura robais camas de hospitales !

#5 Coque, El Centro de Tabarnia, 10/06/2020 - 16:10

A esto se le llama "Comprar Pleytesia"

#4 gurguri, barcelona, 10/06/2020 - 15:51

No tenemos nada que hacer , seguiran votando a esta gente, porque las listas de los Hospitales y la degradación de la enseñanza Pública no va con ellos.Este poder gobernante esta plagado de estómagos agradecidos,incluso del antiguo partido de Duran y LLeida grandes cargos que se perpetuan con sueldos de 90.000.Que importa lo público?

#3 Amoroso, Barcelona, 10/06/2020 - 14:43

70.000 operaciones quirúrgicas suspendidas hasta nuevo aviso.

#3.1 El Sifoner, Castelló, 10/06/2020 - 16:43

#3

Pero a lo mejor, se podrá oir a H.Simpson y cia, hablar en catalán. (modo irónico, he).
¿Con que cara podréis ir reclamando dinero por que se esta asfixiando a la CCAA catalana?

#2 marc, barcelona, 10/06/2020 - 14:30

Panda de ladrones, para eso pagamos impuestos, para llenar los bolsillos de vuestras redes clientelares y de todos los vivales que viven de la generalitat, primero para vuestros enchufados y luego lo que sobre para sanidad, servicios sociales, pagar a proveedores...menuda mafia que tenemos en cataluña.