Publicitat
Comunicació · 17 de Novembre de 2017. 13:01h.

Cornellà, terra "colonitzada"

Un articulista d'El Nacional diu que el municipi és "nacionalisme espanyol"

Cornellà, terra "colonitzada"

L'articulista Jordi Galves

El col·laborador d’El Nacional, Jordi Galves, assegura en un article titulat “Cornellà no és com Catalunya" que el municipi del Baix Llobregat "forma part de la Catalunya espanyola, d’una terra fortament castellanitzada, colonitzada, assimilada, en bona part, a l’Espanya i olé on els catalanoparlants vius són minoritaris i de vegades invisibles, remots, una terra on la immensa majoria són immigrants o fills d’immigrants i viuen exclusivament, aïlladament, en espanyol".

Galves exposa que Cornellà és "una terra de nacionalisme espanyol molt marcat, d’espanyolisme. Una terra on només hi ha un col·lectiu que es creu superior als altres col·lectius i que ha decidit no integrar-se a Catalunya". També manifesta que el seus habitants "et diuen amb gran satisfacció que ja porten vivint aquí quaranta, cinquanta anys i no entenen ni una paraula de català" i remarca que "per reivindicar Espanya avui reivindiquen el seu dret a la ignorància, a no saber el català, una llengua que veuen només com una nosa i que per això combaten, atacant la immersió lingüística".

L'articulista assenyala que "salvant algunes, potser nombroses, excepcions, el col·lectiu castellanoparlant és l’únic col·lectiu immigrant que té l’arrogància de viure a Cornellà com vivia Chiquito de la Calzada a Tòquio, pràcticament com si no s’hagués mogut de casa, de la casa dels orígens d’Espanya i olé, una terra mítica que no es pot deixar de venerar com en una religió estranya". "Cornellà no té gaire de plural ni de diversa", sentencia,

Jordi Galves descriu el municipi com "un lloc feréstec, deprimit i castigat per les diverses crisis, del qual tothom qui pot marxa i se n’oblida, un territori que fa bandera de l’adoctrinament espanyolista, de l’odi als que no són com ells, on prolifera la llei del més fort, la violència en totes les seves formes, la ultradreta, el sexisme, el ressentiment permanent de l’immigrant que no vol deixar-ho mai de ser, que no vol mai acceptar que ja viu a Catalunya i que Catalunya ja s’ha convertit en casa seva".

Finalment, remarca que "jo vaig néixer i viure molts anys molt a prop de Cornellà, i als catalanoparlants, excel·lència, ens assenyalàveu amb el dit" i afegeix que "jo he conegut un encès menyspreu per Catalunya en aquesta terra plural i diversa de Cornellà on la cultura era només un desagradable distintiu de rics, una marca de dissidència, on a més a més la cultura catalana era vista com una imposició intolerable d’una gent desconeguda a qui s’odiava o es menystenia".

Publicitat
Publicitat

126 Comentaris

Publicitat
#67 Dolors, Esplugues-cornellà, 19/06/2018 - 19:19

Doncs és cert, he viscut a esplugues i he tingut molts amics de Cornellà, companys de classe, alguns per qui era "la catalana" o coses pitjors, és un lloc on a la immensa part del territori només se sent castellà, només, i pels qui el català és "llengua del indigenes". Ep, que hi ha excepcions? és clar, oi tant.

#66 Ppm, Hospitalet , 21/11/2017 - 19:56

Es una pena este artículo. ....
Tu no has vivido en Cornellá. .... o realmente has vivido una realidad paralela

#65 Maurici, Palafrugell , 18/11/2017 - 18:13

De 1 tiu que es cambia el cognom de galvez a galves que es pot esperar ??? Es retrata ell mateix !

#64 Pepon, Bcn, 18/11/2017 - 17:30

El típico taruguito buscando protagonismo.

#62 Onofre de Dip, Barcelona, 18/11/2017 - 15:53

En el fons, cal agraïr-li la sinceritat. És el que sempre han pensat dels que van venir de lluny, que són colons. Ja no cal que disimulin més i vagin dient allò de que "és català tot aquell que viu i treballa a Catalunya". Aquesta mena d'indulgència integradora, si alguna vegada va existir, s'ha acabat.