Publicitat
Comunicació · 25 d'Octubre de 2011. 20:17h.

Crida a la unitat del director Manuel Huerga

“Si alguna cosa he après és que fa 70 anys les forces polítiques almenys es van posar d’acord per aconseguir un objectiu i potser caldria tornar-ho a

Crida a la unitat del director Manuel Huerga

Els quatre presidents de la Generalitat, amb els actors que fan de Macià i Companys

El director de 14 d'abril: Macià contra Companys, Manuel Huerga, ha dit que “la pel·lícula és un regal. I la dedico als presidents”, alhora que ha assenyalat que "si alguna cosa he après és que fa 70 anys les forces polítiques almenys es van posar d’acord per aconseguir un objectiu i potser caldria tornar-ho a provar”.

El film és una ficció televisiva presentada sota l’aparença d’un documental. "Això d'aquesta nit és un petit miracle", en opinió del productor executiu, Francesc Escribano, perquè ha aconseguit reunir sis presidents, quatre de presencials, Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas, i dos a qui donaven vida Fermí Reixach i Pere Ponce, Macià i Companys. Aquest era l'objectiu de la pel·lícula "fer dialogar el passat i el present", segons Escribano.

La directora de TV3, Mònica Terribas, ha obert l’acte de presentació elogiant el lloc que ha acollit la presentació: “és un bon lloc per escoltar música i per escoltar la història”. Aquesta producció aborda un capítol important de la història del país i “condensa els reptes que estem afrontant com a televisió pública. Aconseguir els recursos, posar-los al servei del talent i mobilitzar la ciutadania perquè pensi”.

Per la seva banda, Mas ha recordat que "al gener, quan feia poc que estava al Palau de la Generalitat exercint de president, em vaig trobar tota la figuració de la pel·lícula”. També ha afegit que va ser el president Jordi Pujol qui va fer posar al Pati dels Tarongers, al costat dels bustos dels altres presidents, "la placa que recordava la creació de la institució el 1359”. I ha afegit: “tinc l’honor de presentar-me a vostès com el 129è president de la Generalitat”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat