Publicitat
Comunicació · 12 d'Agost de 2020. 18:38h.

Crònica antimonàrquica a TV3

La cadena tracta Joan Carles I de "fugit" malgrat no estar ni investigat

Crònica antimonàrquica a TV3

El Telenotícies migdia d'aquest dimecres ha titllat el rei emèrit de fugit malgrat que no existeix cap causa judicial contra la seva persona. La cadena pública, en la crònica sobre la Corona, apunta que "la reacció al carrer és cada cop més crítica amb la institució monàrquica" i asseguren que "per més que la Zarzuela, la Moncloa i la Benemèrita ho intentin amagar, hauran de canviar molt les coses per tornar a veure banys de masses com en el passat".

El conductor de l'espai, Carles Prats, ha començat la crònica informativa referint-se a la marxa de Joan Carles I a l'estranger com "fugida". "Primera trobada oficial entre Felip VI i Pedro Sánchez després de la fugida del Rei emèrit. La reunió s'ha celebrat sense que encara se sàpiga on és Joan Carles I i enmig del malestar d'Unides Podem per les converses entre la Zarzuela i la Moncloa" explica.

L'informatiu, seguidament, ha connectat amb la periodista Margarida Solivellas, que ha explicat que "Sánchez no ha volgut ni donar detalls ni donar informació sobre el Rei emèrit" i que "ell ha insistit que això era un despatx regular, com si aquesta reunió no hagués tingut temes importants a tractar".

La corresponsal també ha apuntat -abans d'emetre un fragment de la intervenció del president espanyol- que "hi ha una mica la sensació general com si estigués tot una mica descontrolat, com si ningú s'atrevís a dir quines seran les futures passes, el que passarà en un futur immediat, com si tot estigués en mans del Rei emèrit estigui on estigui".

La crònica ha continuat explicant que "cinc dies després d'arribar a Mallorca, les vacances de la Família Reial espanyola s'assemblen poc a com acostumaven a ser, i és que la fugida del Rei emèrit, la falta d'informació i transparència fins avui pel que fa al seu destí i la seva situació legal han esquitxat tot el que envolta la Casa Reial".

La peça informativa continua indicant el canvi que ha experimentat l'agenda de la Família Reial. "De l'ostentació dels iots i les mostres de la suposada harmonia familiar de fa poc temps s'ha passat enguany a una agenda pública molt més pautada, amb recepcions institucionals més austeres i, fins i tot, visites de caire social. Tot, però, sota un blindatge de seguretat que no fa més que augmentar la sensació de distanciament de la Monarquia en vers la ciutadania" asseguren.

Tot seguit, la cadena pública ha emès un tall del Rei Felip VI de fa sis anys en el qual diu que "la Corona ha de buscar la proximitat amb els ciutadans, saber guanyar-se contínuament el seu afecte, respecte i confiança". A continuació, han emès imatges d'una manifestació antimonàrquica que va congregar una cinquantena de persones i que va tenir lloc a Petra (Mallorca) amb motiu de la visita del Monarca.

"La reacció al carrer és cada cop més crítica amb la institució monàrquica i, per més que la Zarzuela, la Moncloa i la Benemèrita ho intentin amagar, hauran de canviar molt les coses per tornar a veure banys de masses com en el passat. Aquest també serà un estiu diferent per la Família Reial" conclou la peça.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Alcoberro´s, Barcelona, 13/08/2020 - 08:20

El día que podemos quitarnos de encima a los comunistas que gobiernan en España, TV3 será historia.

#3 manu21, Dijon france, 12/08/2020 - 23:36

El rey estableció la democracia en España hizo crecer varias empresas españolas en el mundo por su presencia
ha hecho crecer la economía en toda España y en Cataluña
en cambio bajo franco estabais todos en el balcón aplaudiéndolo
Y ni uno solo abrió la boca para decirle que era un dictador
la ley de voto debería cambiar

#2 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 12/08/2020 - 22:09

"la Corona debe buscar la proximidad con los ciudadanos, saber ganarse continuamente su afecto, respeto y confianza".

Como la Generalitat con los catalanes no secesionistas?

#1 manolodelbombo, tabernero en Monegrillo, 12/08/2020 - 20:24

Cóctel de verano. Fugar al emérito a algún lugar desconocido, distanciar al hijo de la ciudadanía. Añadir una pizca de encubrimiento por parte de la Zarzuela, Moncloa y ¿la Benemérita? jo jo, y que la realidad no les estropee el relato. No es una televisión. Es un infecto panfleto multimedia.