Publicitat
Comunicació · 8 de Febrer de 2013. 18:14h.

Culla demana que tanquin la Francisco Franco

"El tumor del franquisme, no extirpat al seu temps, ha fet metàstasi"

Culla demana que tanquin la Francisco Franco

Culla, en una foto d'arxiu

L'historiador Joan B. Culla ha denunciat que "resulta insòlit" que la Fundación Nacional Francisco Franco "existeixi i funcioni amb plena normalitat en un país de l'Europa democràtica", en un article al diari El País.

El professor d'Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona ha criticat que aquesta entitat segueixi operativa "descrivint aquella ominosa època com 'el millor període de la història d'Espanya des dels Reis Catòlics'", en referència a la dictadura franquista.

"Imaginen vostès una Adolf-Hitler-Stiftung que, a Alemanya, propagués les bondats del Tercer Reich i del seu Führer? O una Fondazione Benito Mussolini (Berlusconi potser la finançaria, però no s'hi atreveix) que recordés als italians les grans obres públiques executades sota el Duce? O una Fondation Philippe Pétain per difondre les excel·lències del règim de Vichy? O una Fundaçao António de Oliveira Salazar que aprofités l'actual crisi portuguesa per reivindicar el salazarisme...?", ha remarcat.

Culla ha recordat que la FNFF "té com a presidenta Carmen Franco Polo, a la qual l'actual cap de l'Estat, en la primera setmana del seu regnat, va atorgar el títol hereditari de duquessa de Franco amb Grandesa d'Espanya; s'ignora per agrair-li quins serveis".

"I, tot i negar que 'la seva activitat o objectius siguin d'adscripció política o partidista', cultiva amb tota impunitat l'apologia del feixisme", ha reblat.

Després de preguntar-se "i com sorprendre'ns que fins i tot José Luis Rodríguez Zapatero, el nét del capità Lozano, impulsés una Llei de la Memòria Històrica de la senyoreta Pepis?", ha conclòs que "el tumor del franquisme, no extirpat al seu temps , ha fet metàstasi".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#15 Hoguera de odios, rubricata, 09/02/2013 - 17:29

...y es que alguien tenia que decirlo...

#14 jse, Tarragona, 09/02/2013 - 17:29

Valia mes un cabo de Franco que tota la xusma que tenim avui¡

#13 marc, Calafell, 09/02/2013 - 15:17

No entenc aixó... Si en Franco va fer molt per Catalunya, va ficar moltes fàbriques.. era aclamat a Barcelona, a Vic, a Vilanova i la Geltrú.. a mi m'agradaria una seu a Barcelona, perquè ningú a fet més per la economia catalana que el Generalísim Franco.. més que els traïdors corruptes separatistes

#13.1 Ficar, bcn, 09/02/2013 - 19:48

Que t'has fumat? T'ha sentat molt malament, te girat el pom d'escala

#12 Prou de finançar el feixisme, amb diner públic, 09/02/2013 - 14:05

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalización-de-la-fundación-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

#11 contribuyente, Santo Domingo, 09/02/2013 - 10:26

L'historiador Joan B. Culla ha denunciat que "resulta insòlit" que siga existiendo el nacionalismo rancio, eso si que insolito, denuncie también las mentiras de la historia catalana o las sub venciones a los terroristas de la lengua de Omniun

#11.1 FCB, BCN CAT, 09/02/2013 - 13:14

La comparación aparte de ignominiosa es estúpida.