Publicitat
Comunicació · 2 de Juny de 2013. 22:17h.

Culla tracta Morán de "funcionari colonial ressentit"

També acusa Ramón de España d'inventar-se una entrevista

Culla tracta Morán de "funcionari colonial ressentit"

Una imatge de l'article

L'historiador Joan B. Culla ha assenyalat que el periodista Gregorio Morán "porta dècades vivint a Catalunya amb mentalitat i actitud de funcionari colonial resentit", en un article al diari Ara. Culla ha criticat les queixes dels "adversaris frontals d'una Catalunya sobirana" sobre l'espai que tenen als mitjans de comunicació catalans.

Morán, dimarts, en una entrevista a TV3 per presentar el llibre La decadència de Catalunya explicada per un xarnego, va assegurar que "això de sentir-se integrat és una mania".

"Vostès recorden algun independentista català parlant en prime time a RTVE?", ha reblat el professor universitari sobre la presència de Morán a Els matins.

Culla també ha carregat contra Ramón de España, de qui ha dit que "una altra cosa és que -portat per aquesta actual moda victimista- enganyi els seus hipotètics lectors, i doni a entendre que, quan el van acomiadar de la feina de columnista a l'edició catalana del diari El País, va ser per raons ideològiques, perquè era massa insubornablement crític envers el nacionalisme, sobretot el convergent. No, home, no!"

Segons el doctor en Història Contemporània, "España posa en boca de l'entrevistat [Juanjo Puigcorbé] expressions greurement ofensives per a la resta de la professió actoral. Quan Puigcorbé les desmentí i els responsables d'El País reclamaren al periodista l'enregistrament o les notes de la conversa, De España va haver d'admetre que no tenia ni una cosa ni l'altra, que ell feia les entrevistes de memòria, i aleshores el diari va prescindir dels seus serveis".

"Però ara sembla que, per a Ramón de España, la frivolitat i la manca de rigor professional són un martirologi patriòtic", ha conclòs Culla sobre aquest punt.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#23 Sinforiano, Barna, 04/06/2013 - 12:50

Habló el funcionario subencionado y agraviado. Supongo quele molestaron los piropos que le dedica en su libro

#22 jes, bcn, cat, 03/06/2013 - 21:35

Les critiques de l'espanya i el moran son una petita distracció...els folclorics de catalunya. Res a veure amb el rigor històric d'en culla: es capaç de criticar amb perspectiva historica. Els altres dos ho fan mirant-se el melic.

#22.1 pep, Cagalló del Riupixat, 03/06/2013 - 22:23

Jes, has tornat a badar com un pardalet. Pobricó, defensar en Cullanada!!!!

#21 Ramon, Barcelona, 03/06/2013 - 19:27

Per cert, molt recomenable el llibre d'en Ramon de España, titulat "El manicomio catalán". Ben escrit, amb molta ironia i que retrata la nostra societat catalana amb cruesa, realisme i divertimento.

#20 anonimo veneciano, barcelona, 03/06/2013 - 19:22

Es del todo increíble que un periódico como el El País, o cualquier otro, publique los panfletos de alguién tan reaccionario, por decirlo suavemente, como el señor Culla

#19 jaume, Gavà, 03/06/2013 - 18:15

Respecto molt al Sr. Culla. Però objectivament, no té la talla intelectual ni la malla llet del Sr. Moran. D'aquest últim puc dir que no em perdo mai cap de les seves sabatines.