Publicitat
Comunicació · 12 de Març de 2014. 09:32h.

Cuní també qüestiona la venda de patrimoni

Experts afirmen que "no té sentit si és per cobrir la despesa corrrent"

Cuní també qüestiona la venda de patrimoni

Mas-Colell, amb Mas, en una foto d'arxiu

L'informatiu del programa 8aldia, que presenta Josep Cuní, va entrevistar alguns experts que van qüestionar, com ja va fer e-notícies, la venda de patrimoni de la Generalitat. “La solució arriba en un moment complicat i no tots els economistes la comparteixen”, s’advertia abans de donar pas a les entrevistes.

El catedràtic d’economia de la UB, Ramon Adell, va expressar que “vendre patrimoni té sentit per cobrir una despesa excepcional, però el que no té sentit és fer-ho  si ha de cobrir una despesa corrent”. “Estem venent a preus històricament molt petits, algú podria dir que estem malvenent el patrimoni”, va reblar.

El professor d’Economia de la UPF, José Garcia-Montalvo, per la seva part, va apuntar que “aquí cal prendre una decisió entre dos mals: haver de retallar una partida que no vols o haver de vendre aquests edificis en un moment en què el sector immobiliari no està en la millor situació".

El Govern, que ja s’ha venut una vintena d’edificis, ara ha tret un paquet de 13 edificis més per un preu de sortida de 215 milions i, en aquest sentit, l’agent de la propietat immobiliària de grans patrimonis, Ignasi Riera, va dir que “és molt difícil que hi hagi un fons al qual els interessi tot el lot”. “El que fan és no acudir a la primera subhasta i anar a la segona per obtenir un preu més adient”.

Finalment, Cuní va concloure que “els potencials inversors no ho veuen tan fàcil” perquè “qualsevol persona que pugui pensar a comprar pensa que si no paga els proveïdors dels serveis elementals del país, em pagarà a mi?”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 BEJOTA, BCN, 12/03/2014 - 15:47

COM PENSA GARANTIR LES PENSIONS,SR. MASSI FINS TOT TÉ QUE VENDRE EL PATRIMONI "DE TOTS".

#7 joan, manresa, 12/03/2014 - 11:57

El Casal,11,50 h.---¡¡¡ Ai...,el Sr.Cuní...!!!,ell és molt Cuní...,(per cert,també es gallina del berguedá..)El Sr.Cuní,es presentador,comentarista fiscal i jutje...,i també molt critic..,pro molt,amb La Generalitat,i sobre tot amb CDC,i no parlem del procés sobiranista..,pro al Grup Godó,STOP...

#6 Kropotkin, Vic, 12/03/2014 - 11:17

Cuando uno tiene un monton de pasta en Suiza, las decisiones dejan de seguir la lógica del resto de seres humanos. Las decisiones ya no tienen tanta importancia y uno puede jugar a Master del Universo, Total, no se juegan nada... Jua, jua, jua,...

#5 Maria, Barcelona, 12/03/2014 - 11:11

I no qüestiona les subvencions al Grup Godó?

#4 espigol47, Barcelona, 12/03/2014 - 10:55

El que no te sentit es estar carregat de patrimoni i pagar interessos. No es una mala venda; va ser una mala compra.