Publicitat
Comunicació · 17 d'Agost de 2013. 11:51h.

De Carreras insta Pujol a deixar de parlar "en nom de Catalunya"

Un dels fundadors de C's veu "absurda" i "victimista" l'argumentació de l'expresident

De Carreras insta Pujol a deixar de parlar "en nom de Catalunya"

Article de De Carreras

El catedràtic de Dret constitucional a la UAB i un dels fundadors de Ciutadans, Francesc de Carreras, considera que l'expresident Jordi Pujol "no té cap dret de parlar en nom de Catalunya" i li demana "si us plau" que "parli en nom seu, senyor Pujol, i deixi de parlar en nom meu".

De Carreras veu "absurda" i "victimista" la seva argumentació per justificar l'increment de l'independentisme "amb els mateixos arguments que durant trenta anys ha utilitzat per defensar més autonomia". 

"¿No sap que aquesta no ha deixat d’augmentar i que les competències són molt més àmplies que a la majoria d’estats federals?, li pregunta en un article a La Vanguardia per replicar l'escrit de Pujol. "Per què no es queixa, senyor Pujol, de l’incessant augment de poders de la UE respecte dels seus estats membres?", afegeix.

Francesc De Carreras li recorda que l’actual sistema de finançament, que data del 2009, "va ser aprovat a les Corts Generals pels partits que representaven la majoria de la cambra catalana. En el seu llenguatge, el model és el nostre".

Finalment, exposa que "l’absurd arriba al límit és en la suposada falta de respecte pels sentiments, la cultura i la llengua catalana. On és la falta de respecte?" i conclou recordat que, "segons el diari El País d’ahir, els noms d’Espanya, el rei Joan Carles i la Constitució han estat suprimits almenys en 10 municipis catalans per iniciativa o amb el suport del seu partit".

De Carreras, en una foto d'arxiu

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#36 angel, free catalonia from spain, 20/08/2013 - 00:30

Señor de Carreras, en el nom de Catalunya; Catalunya no es EspaÑa.

#35 Godot, Barcelona, 19/08/2013 - 11:46

En el món que jo visc, tots els polítics parlen en nom del país que volen representar. El partit d'aquest paio ho fa continuament. Altra cosa és que no tingui la mateixa credibilitat.

#34 Eduardo González Palomar, Manlleu, 18/08/2013 - 23:44

Para mí que el mayor traspié de todos los líderes nacionalistas ha sido no tolerar el acoplamiento natural de las diversas identidades concurrentes en Cataluña.

#33 Júlia, København, 18/08/2013 - 23:35

El Sr. Carreras és el funcionari de vol gallinaci que va concebir C'anos i va triar-ne el dirigent, el seu ex-alumne Albertito Rivera, ex-PP. La Fundación Francisco Franco recomana votar la seva creació, C'anos. I ell dorm tan tranquil, enamorat d'ell mateix, abraçat a la seva idea única, autista.

#32 Ivan el terrible, Sant Cugat del Vallés, 18/08/2013 - 17:29

¡Que Pujol no hable en nombre de Catalunya, que ya lo hago yo!. Firmado y rubricado: Francisco de Carreras, Catedrático de Derecho Constitucional -de la constitución española-, es decir, la suya.