Publicitat
Comunicació · 23 de Gener de 2015. 14:44h.

De TV3 a Guinea Equatorial

Cristian Segura ‘repassa’ Xavier Sala i Martín

De TV3 a Guinea Equatorial

Sala i Martín, a TV3

El periodista d’El País, Cristian Segura, 'repassa' Xavier Sala i Martín en un article a l’esmentat diari i ironitza en afirmar que l’economista “podria arribar més lluny en la primera divisió de la civilització humana, però Sala i Martín ha preferit dedicar-se a l’alliberament de la nació catalana”.

“Sala i Martín és un patriota. Potser és el més patriota de totes les patums del procés perquè és qui baixa de més amunt per mostrar-nos el camí”, assenyala Segura, que també recorda que “a les tardes de TV-3 ens visita procedent de Columbia per explicar l’economia i les bondats de la independència als jubilats de Catalunya. També fa de guru econòmic a El matí de Catalunya Ràdio”.

“A Sala i Martín li agrada comparar l’autodeterminació de Catalunya amb la lluita pels drets dels negres als Estats Units. Al seu llibre És l’hora dels adéus? Rosa Parks apareix al primer capítol. Establir paral·lelismes entre lleis racistes i la Constitució espanyola és caminar per damunt d’una fina capa de gel. Tot i això, els adeptes a la independència ho troben encertadíssim. Fins i tot Artur Mas acostuma a veure punts en comú entre el procés i la lluita de Mandela contra l’apartheid”, assenyala.

Segura recorda també que “Sala i Martín també ha establert lligams entre la independència de les nacions d’Amèrica i la de Catalunya, com si no comptessin com a fet diferencial el colonialisme i el fet que el Perú o Bolívia són en un altre continent”.

“Una performance política de Sala i Martín que va tenir especial èxit entre els seus fidels és una lliçó de democràcia que va donar a José Manuel Durão Barroso a la reunió de Davos del 2014. Sala i Martín va recriminar al president de la Comissió Europea que defensés que Catalunya es quedaria fora de la UE si es proclamava independent”, explica:

L’economista va dir aleshores que “em vaig dirigir al senyor Barroso dient que em semblava una inconsistència el seu propi discurs, perquè estava molt orgullós de la democràcia europea... Quan els catalans li preguntin per què els pren la ciutadania europea i els la donen als dels Balcans, vostè què els dirà, senyor Barroso? Vostè els haurà de dir que els expulsen perquè van tenir els nassos de votar. Està disposat a donar-los aquesta resposta? Està disposat a explicar-ho a la resta del món?”.

Segura conclou que “Sala i Martín va relatar tot això als mitjans catalans, com si fos un heroi dels drets humans, pocs dies després de la trobada de Davos. El més curiós és que ho va explicar per telèfon des de Guinea Equatorial, on havia estat convidat pel Govern de Teodoro Obiang a participar en un congrés que va organitzar per modernitzar l’economia de la dictadura més antiga d’Àfrica”.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#33 bcn, bcn, 26/01/2015 - 08:46

Pel que fa a les repercusions econòmiques d'una Cat independent, entre l'opinió d'un catedràtic de Columbia i un polític del PP em quedo amb el primer.

#32 spanish, Madrid, 25/01/2015 - 08:05

jejejejejjeejejjej sempre darrera la pasta...indepe ? jejejejejjeje ja clar

#31 Tirant, bcn, 24/01/2015 - 19:10

Aquest Sala Martin sense la TV3 i CatRàdio que li amplifiquen i difonen les seves ocurrències patriòtiques es quedaria en res, com el mateix independentisme ...

#30 Gregari, BCN, 24/01/2015 - 15:42

El senyor de les americanes no pensa viure mai més a Catalunya, per tant li es igual com surti l'experiment. Igual que el Guardiola.

#29 Carlos Gomez, Bcn, 24/01/2015 - 14:45

Su incoherencia le lleva desde trabajar para la FAES, abrazar al Rey a asesorar a dictaduras africanas.
Y a ratos libres a pasearse por los microfonos agradecidos en busca de afectos carecidos a costa del insulto y descalificaciones facilonas
En el, economia y el raciocinio compiten duramente.