Publicitat
Comunicació · 20 de Juny de 2014. 09:49h.

Decepció a Catalunya

El discurs del Rei decep als sectors més sobiranistes

Decepció a Catalunya

Portada d'El Punt-Avui i l'Ara

El discurs del Rei Felip VI a les Corts Generals ha decebut els sectors més sobiranistes, que lamenten “el discurs previsible i continuista“ que “no va oferir cap novetat apreciable”. El diari El Punt-Avui obre la seva portada amb una foto del Rei i el titular "Borbó de manual. L'Ara, per la seva banda, titula "Res de nou" amb una foto de Felip VI saludant.

L’editorial del diari El Punt-Avui assenyala que “si hem de fer cas de les seves mateixes paraules, el regnat que ara s'inicia tornarà a ser una exhibició buida de compromisos amb les obvietats”.

“Felip VI diu que a Espanya hi cap tothom, com si no sabés que a Catalunya una àmplia majoria social en vol sortir, justament farta de l'encaix impossible” i afegeix que “reivindica també el diàleg com a fórmula per solucionar els problemes, com si no sabés que el govern espanyol es nega en rodó a incloure a la seva agenda cap trobada amb el president de la Generalitat per parlar de la consulta i del dret a decidir”.

El diari exposa que “Felip VI dibuixa una Espanya quimèrica on convisquin termes tan contradictoris entre si com ara la unitat i la diversitat” i critica que relegui “el català, l'euskara i el gallec a la mínima expressió, tan sols un parell de paraules en el comiat”.

El periodista del diari Ara, Antoni Bassas, assenyala que “si Joan Carles I va abdicar per donar pas a una nova generació, no es va notar gaire en el primer discurs de Felip VI” que, segons ell, va ser “un text formalment antic, conceptualment pla i políticament insuficient”.

Bassas, en un article, afegeix que “Felip VI va emfatitzar que ‘unitat no és diversitat, senyories’. Però es va desmentir ell mateix amb el lacònic 'moltes gràcies' final. Parlar només en castellà va ser una ocasió perduda”. “‘A Espanya hi cap tothom’, va afirmar. Alguns hi caben més còmodament, i el discurs del nou rei va confirmar-ho”, conclou.

El periodista Xavier Bosch, per la seva banda, ha qüestionat el missatge que el nou Rei va dora d’unitat i diversitat: “És a dir, tots continuarem sent espanyols, però aquí ens deixaran ballar sardanes”.

“Anomenar Girona amb i, posar Espriu al nivell de Machado o dir “moltes gràcies” al final de tot és donar-nos un peixet que ja no ens empassem. No n’hi ha prou. Ni de lluny”, assenyala en un article a l’Ara.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#47 Laughter, L'H - Reino de España, 20/06/2014 - 20:55

Lo que me hubiera preocupado de verdad, es que el Rey hubiera vuelto locos de contentos con su discurso a los separatistas. Por lo tanto, nada nuevo bajo el sol

#46 Casper, Bcn, 20/06/2014 - 19:35

Esos dos diarios son como la peste borbónica. Ui perdón, queria decir bubónica, es que me estaba llamando mi amiga la Pepe de Andorra por la otra línea, para confabularnos. Ya le he dicho que, primero de todo, que se duche.

#45 jotaeme, Mataró, 20/06/2014 - 19:17

Estaban preparados. Es lógico, dijera lo que dijera, la consigna era y es alimentar el victimismo. No puede ser de otra manera. Me imagino a Urkullu y a Mas hablando de como y donde debían aplaudir y cuantos aplausos iban a dar. Después llamada a los diarios de la butifarra para los titulares

#44 Kropotkin, Vic, 20/06/2014 - 18:59

Estos de El Punt Avui cobran del 3% o se han producido nuevos choriceos para alimentarlos?

#43 BEJOTA, BCN, 20/06/2014 - 17:43

EL BORBÓ CONEIX EL RESULTAT COM TOTHOM.CAL RECORDAR QUEUNES ELECCIONS MUNICIPALS -NO HI HAVIA ALTRE MANERA-EL REI ALFONS XIII VA PLEGÀ. PODIAN HAVER FET EL MATEIX DONAT QUE LA LLEI NO DÓNA COMPETENCIAS A CATALUNYA PER FER UN REFENDUM TRENCAPATRIES.