Publicitat
Comunicació · 23 d'Agost de 2008. 15:43h.

Demanen "rescindir el contracte" d'un periodista per parlar en castellà a TV3

Una carta a La Vanguardia acusa 'Vacances Pagades' de "manca de solidaritat envers la nostra llengua"

Demanen "rescindir el contracte" d'un periodista per parlar en castellà a TV3

L'equip de Vacances Pagades

Una carta al lector a La Vanguardia enviada pel ciutadà de Fraga, Quim Gibert, proposa a TV3 que acomiadi a un periodista, de nom Xavier, que va entrevistar a un pizzer italià de Platja d'Aro en castellà. D'aquesta manera el lector considera que "quan un periodista de TV3 no té l´esma de mantenir-se en català tot entrevistant un interlocutor que l´entén, malgrat que no parli la nostra llengua, caldria rescindir-li el contracte professional. Se suposa que abans ha estat informat que TV3 va néixer, entre d´altres coses, per contribuir a la normalització de la llengua catalana. Està molt bé el gest d´inventar la secció sobre els vigilants de la llengua dins el programa Vacances pagades".

"Però sembla una burla que moments abans de connectar el passat dimarts 19/ VIII/ 2008 amb els vigilants, un periodista desplaçat a Platja d´Aro, Xavier, entrevistés en castellà un pizzer italià, Severino. És difícil que un cuiner establert a la Costa Brava que parla un mínim de dues llengües llatines (italià i castellà) no entengui el català. Em produeix tristor constatar aquesta manca de solidaritat envers la nostra llengua", conclou.

Publicitat
Publicitat

71 Comentaris

Publicitat
#71 Roger, Can Pixa, 26/08/2008 - 11:32

Sense discutir sobre les coses de l'idioma, aquest programa és dels pitjors programes que he vist en molts anys. Ni entreté, ni fa gràcia ni res. Fora, si us plau!

#70 Mercè, Blanes, 25/08/2008 - 15:32

Estic farta de TV3!
Acabo de veure el Tn Migdia i, en parlar del balanç dels Jocs de la Xina, tan sols han parlat dels èxits i fracassos de la representació espanyola. Lamentable. No hi ha Phelps, Bolt, ... Em sap greu per la Terribas, gran professional.

#69 lola fatjó, BCN, 25/08/2008 - 13:04

Acabo de saber que la presentadora, Sandra Barneda, era presentadora d'informatius a Telemadrid. Podeu tafanejar la seva antiga imatge i el seu passat professional a http://vienadirecto.blogspot.com/2006/10/sandra-y-don-germn-10-de-octubre.h

#68 Jo, barcelona, 25/08/2008 - 12:10

A qui s'hauria de rescindir el contracte és a la persona que ha permes que es fes aquest programa. Es d'una qualitat lamentable i de molt poca gracia. M'agradaria saber el cost d'aquest programa infumable.

#67 Alexei, Barcelona, 25/08/2008 - 11:16

Totalment d'acord amb el Jordi de Sant Cugat. El problema de TV3 no és que un reporter amb contracte temporal digui 2 frases en castellà, sinó que aquest canal emeti productes tant lamentablement ensopits i amb tant poca gràcia com Vacances Pagades.