Publicitat
Comunicació · 14 de Desembre de 2008. 13:21h.

Denuncien un "règim de terror" del PSC a Catalunya Ràdio

"Els independentistes que hi treballen no gosen pronunciar-se per por a la marginació laboral"

Denuncien un "règim de terror" del PSC a Catalunya Ràdio

Alexandre amb el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

L'escriptor Víctor Alexandre, entrevistat per Núria Cadenas per a la revista Lluita, ha denunciat que els socialistes catalans "ja han convertit TV3 en una emissora bilingüe. Era un vell objectiu del PSC-PSOE i ja l'han fet realitat". A criteri de l'escriptor, "TV3 és l'eina d'espanyolització més poderosa de Catalunya".

"Molta gent no se n'adona, perquè ho fa en català. Senten parlar català i baixen la guàrdia, i aleshores és quan el missatge fet de paraules i de frases d'aparença innocent ens manipula el cervell fins a fer-nos trobar normals coses que no ho són gens", afegeix Alexandre.

L'escriptor lamenta que "s'han proposat convertir Catalunya Ràdio en una emissora merament testimonial i tan bilingüe com TV3. Tenen una programació netament hispanocèntrica i, a més, dintre de l'emissora hi ha un règim de terror. Els independentistes que hi treballen no gosen pronunciar-se per por a la marginació laboral. Això només passa en les dictadures, oi?"

"Jo, per exemple, sóc un escriptor que té les portes tancades a la premsa escrita del país. Els gestionadors de la por em veuen massa lliure i insubmís per al seu gust. La gent lliure espanta, perquè es nega a acceptar la realitat com un fet predeterminat i lluita per canviar el curs de la història quan és adversa", considera.

L'autor de 'TV3 a traïció' lamenta que "els dirigents d'ERC han dimitit dels seus ideals i han convertit el partit en l'oficina de propaganda del PSC. El PSC ordena i ERC obeeix. Ara el PSC té dues urnes per recollir vots: la de sempre i una altra guarnida amb l'estelada, que és la d'ERC. Tots els vots, però, van a parar al carrer Nicaragua de Barcelona".

Víctor Alexandre també carrega contra la federació nacionalista. "CiU ha estat sempre un partit nacionalment molt covard, però amant de les coses del país". "El problema de CiU és la seva estretor de mires. És un partit que ha fet de l'ambigüitat el tret més important de la seva identitat. Un dels principals defectes de la personalitat catalana és el pànic a definir-se, i CiU encarna molt bé aquesta manera de ser", afegeix, per sentenciar que "CiU immobilitza Catalunya i el PSC l'empeny cap a Espanya".

Veure entrevista

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#45 Ramon, Barcelona, 15/12/2008 - 16:15

No, afortunadament ara n'hi ha uns quants a Guantànamo.

#44 Walzer, Bcn, 15/12/2008 - 15:45

...tan bilingüe com TV3, diu el sr. Alexandre. Amb això ja demostra el seu nivell de rigor. Deixar parlar de tant en tant a un convidat en castellà ja la fa bilingüe. Desqualifica a ERC, a CiU... No tots els talibans són a l'Afganistà.

#43 Aitor, L´H, 15/12/2008 - 14:46

TV3 s´ha convertit en una espècie de tele local baixllobregatina amb cobertura a tot el país. Es dediquen a emetre tot el dia documentals sobre inmigrants, concerts de flamenco-fusión i donar cobertura a actes culturals que no interessen a ningú

#42 Paco, Torroella, 15/12/2008 - 13:38

Tan sols esperò que no sigui veriatat,però de membres del PSC m'ho espero tot,recoredem com en Nadal va presionar a alcaldes de pobles petits per canviar de formació sota l'amenaça de com actuaria ell a les decisions de la seva conselleria.

#41 paula, matadepera., 15/12/2008 - 13:06

HOSTES VINGUEREN I DE CADA ENS TRAGUEREN.