Publicitat
Comunicació · 6 de Novembre de 2018. 10:03h.

Desmitificant Junqueras

Valentí Puig dubta que sigui l'"home de diàleg"

Desmitificant Junqueras

L'escriptor Valentí Puig dubta que el president d'ERC, Oriol Junqueras, sigui "l'home que vol diàleg" malgrat que, segons ell, "ja apareix com a gran visir en les agendes del poder econòmic a Catalunya, per no parlar d'un Govern d'Espanya en minoria i sense Pressupostos Generals. Seria ara l'home imprescindible".

Puig apunta en un article a El País que "segurament els qui demanen hora per visitar Junqueras a la presó són els mateixos que van fer cua a la Moncloa per pregar-li a Rajoy que demanés el rescat en els moments més catastròfics de la crisi del 2008". "Ara el besamans es fa a la presó de Lledoners", lamenta.

"Es prega a Junqueras que deixi la via de la unilateralitat i es dediqui a gaudir del poder que li prometen les enquestes", exposa l'escriptor, que adverteix: "per recelar-ne no caldria remuntar-se a la memòria de les irresponsabilitats d'ERC als anys trenta. N'hi ha prou amb recordar les seves aportacions als tripartits presidits per Pasqual Maragall i José Montilla. Tot culmina amb l'entrevista de Carod-Rovira amb ETA".

Valentí Puig es pregunta "a quina presó caldrà peregrinar perquè la vida institucional i econòmica es canalitzi de manera raonable" i recorda que "el ciutadà, perplex, també es pot preguntar com pot un govern confiar en un partit que al Congrés dels Diputats viu d'insultar, com fa Rufián, a tot component del sistema representatiu".

Finalment, l'escriptor assenyala que "mentrestant, Junqueras segueix amb les seves visites, representa el paper de l'home que vol diàleg i estabilitat però la justícia el té incapacitat". "Com se sol dir, jo ministre encara que sigui de Marina. Companys ho va ser".

"Per què no fer ministre el diputat Rufián i filar encara més prim? Potser ho aconsegueix abans que Pablo IglesiasIndalecio Prieto va dir que, en general, el governant -amb poques excepcions- és un home feble, lliurat a l'onatge de les passions populars, i moltes vegades sense fortalesa per empunyar el timó. Això seria empunyar el timó a mitges amb ERC", conclou.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#17 Julio Loras Zaera, Tortosa, 07/11/2018 - 18:39

Paraule, moltes. Arguments, cap ni un.

#16 Sergi , Barcelona, 07/11/2018 - 00:05

Junqueras es un cinico colosal, ahora va de bueno, de moderado y de dialogante simplemente porque le interesa, se acerca el juicio y le conviene pasar por un moderado, cuando todos sabemos que era el impulsor principal del golpe de Estado, el y todo su sanedrin de ERC (Vendrell, Jove, Salvado, Rovira, etc)

#15 pepe, andorra, 06/11/2018 - 13:56

Junkeras y Puch por lo unico q se diferencian es por las americanas.

#15.1 Kropotkin, Vic, 06/11/2018 - 17:23

No lo creo, este tipo mira aún más raro que el Junqueras.... juas, juas, juas

#14 Alejandro1º, Barcelona, 06/11/2018 - 13:21

Para mi Junqueras es ese santurrón que a Dios rogando y con el mazo instigando; en cuanto a ministre de economía, yo lo hubiese hecho mejor

#13 Kumba Payés, Sant Picarol de Tobagroga, 06/11/2018 - 12:54

S'ha perdut el diàleg...Que algú l'ha vist??? Qui el trobi que el torni !!