Comunicació · 13 de Maig de 2011. 08:54h.

Detinguts els integrants d'una empresa publicitària

Estafaven als anunciants i els hi oferien publicitat a l'Avui i COMRàdio

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 9 de maig tres persones de l’empresa Media Digital Planing destinada a oferir paquets publicitaris per a diferents mitjans de comunicació. L’empresa es va constituir seguint tots els tràmits legals i amb un total de dotze treballadors donats d’alta a la Seguretat Social.

Els paquets publicitaris que oferien eren els dos següents: espais publicitaris al suplement econòmic del diari Avui, combinats amb entrevistes i reportatges a COM Ràdio; i publicacions a la revista Inforferias, més entrevistes i reportatges a COM Ràdio. Qualsevol d’aquestes dues opcions s'oferia a un preu molt per sota del mercat. Aquests mitjans d’informació servien de reclam per a Media Digital Planing que utilitzava els seus noms per dur a terme aquest delicte.

Els denunciants, de diferents àmbits de negoci, havien vist les propostes dels imputats com una oportunitat de donar a conèixer els seus productes o serveis a un preu econòmic. Les sospites arriben en el moment que les víctimes, malgrat haver realitzat els pagaments oportuns, no veuen els seus productes anunciats ni a la premsa ni a la ràdio.

Media Digital Planing culpava els mitjans del retard i els feia responsables dels perjudicis. Davant la queixa d’aquestes empreses anunciants per no veure el seu producte o servei publicitat, Media Digital Planing, fins i tot, s’havia compromès a retornar els diners. Tanmateix els pagares a termini entregats no es van portar mai a terme.

L’empresa ha estat funcionant des del mes de gener fins el 18 de març del 2011, moment que, els responsables, van recollir tot el material de l’oficina a on es trobaven i van tancar l’empresa. Els perjudicats han estat més de dotze empreses, estafades per una quantitat de 14.854 euros, dotze treballadors per dos mesos d’impagament de nòmina, i serveis externs contractats com la gestió d’una centraleta virtual de trucades que tampoc han cobrat els serveis oferts.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 jajajaaja, barcelona, 14/05/2011 - 07:38

o es culpa de Madrid o son inmigrants esta clar un empresari catala mai faria aixo

#2.1 Lman, Coruña, 27/01/2012 - 03:32

Primero infórmate, porque al menos uno de ellos es más catalán que Pujol. Y lo peor, que no se dice en la noticia, es que ya estuvieron por más sitios de España haciendo lo mismo con diferentes empresas y diferentes medios, hasta "colaborando" con una ONG que no recibió más que disgustos.

#1 Mendrugo, Vic, 13/05/2011 - 11:03

Ninguna novedad. Siempre he creido queAVUI y estafa son dos palabras que van estrechamente unidas. La COM.... Aaaaah, la COM... Qué momentos inolvidables... Empar Moliner y su criptoseparatismo. Cuando pasó a CAT radio abandonó el cripto jajajaj

#1.1 Grimm, Barcelona, 13/05/2011 - 14:27

Mendrugo fas honor al teu nom, parlen d'una empresa externa que NO treballa ni amb l'Avui ni amb la COM sinó que oferta de forma fraudulenta espais publiciaris en aquests mitjans i enganyaven als seus clients. La veritat és que més d'un haurieu de tornar a l'escola a que us ensenyin a llegir!