Publicitat

La Junta Electoral prohibeix dir “presos polítics”, “exili” i “Consell de la República”

Disgust a TV3

La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit a TV3, Catalunya Ràdio i a la resta de mitjans de la CCMA dir “Consell de la República”, “Assemblea de Càrrecs Electes”, “presos polítics” i “exili” durant tot el període electoral per considerar que vulneren el “principi de pluralisme polític”.

Axí ho ha resolt l’òrgan electoral, en resposta a un recurs presentat per Ciutadans, que argumenta que són expressions “clarament identificables amb el missatge electoral de determinades opcions polítiques”. Cs  també sol·licitava que es prohibissin els termes “repressió policial” i “referèndum de l'1 d'octubre”, però en aquest cas l’organisme ha desestimat la petició.

La Junta Electoral ja va prendre una decisió similar durant les últimes eleccions generals, però en aquesta ocasió, a més, els mitjans de comunicació de la Generalitat no podran fer us tampoc l’expressió “president a l’exili”. D’altra banda, la resolució estableix que els termes “Consell de la República” i “Assemblea de Càrrecs Electes” han d’anar acompanyats de “l’autoanomenat” o “l’autoproclamat” quan s’utilitzin.

El cap d’informatiu de TV3, David Bassa, ha lamentat al seu compte de twitter que “un cop més” la Junta Electoral “ens prohibeix paraules i ens imposa qualificatius”.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 El Sifoner, Castelló, 09/10/2019 - 10:31

No se escandalicen, que uds, salen ganando, solo les prohíben algunas palabras mientras que ud, directamente evitan comentarios y opiniones de otros ciudadanos, no invitándoles a los debates, así ejercen una represión mayor.

#11 botifler1914, Waterluxe, 09/10/2019 - 09:40

Si cada campaña es lo mismo, pancartas, expresiones, banderas, dejar de lloriquear.
Y trabajar por el bien de todos.

#10 Cris, Barcelona , 09/10/2019 - 07:44

Es un drama para TV3 tener que obedecer la ley. Se desestabiliza.

#9 Joan, BCN, 09/10/2019 - 06:08

En el codi deontològic del periodistes està el no mentir. Dir que el Jordis, el Junqueras i la tropa son presos polítics és mentir. Dir que Puigdemont és un exiliat és mentir. I la República no existeix, idiotes.

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/10/2019 - 01:32

Els han deixat sense lexic.

I ara que ? Pel.licules del JR les 24 hores ?