Publicitat
Comunicació · 13 de Maig de 2012. 15:16h.

Duran es queixa del 3/24

Subtil indirecta durant la cloenda del congrés d'Unió

Duran es queixa del 3/24

El nou director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, a la cloenda del congrés d'Unió

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha llançat una subtil indirecta al tracte que ha rebut en el 3/24 durant el seu discurs de cloenda al 25è congrés del partit. Duran ha explicat que ahir va arribar a casa "molt tard" i que quan va veure que "en un canal 24 hores" deien que "havia carregat contra l'independentisme i contra Convergència" li va dir a la seva dona: "carai, no s'adiu amb el que he dit a la meva intervenció". Duran no ha esmentat el 3/24 pel seu nom, però s'ha entès perfectament.

De fet, és l'única vegada que no ha pronunciat el nom del canal informatiu de TV3 perquè tant ahir com avui ha remarcat en els seus discursos que el congrés es podia seguir en directe, a més de la web d'Unió, "pel 3/24 i Catalunya Informació". Ahir també va remarcar que, amb la seva bona entesa amb Mas, aquest li va consultar fins i tot "el president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, per posar un exemple".

El president del comitè de govern, que ha revalidat per quatre anys més el seu mandat, ha fet també una crida al món intel·lectual per impulsar "un espai lliure de reflexió" i ha admès que "Unió té un problema en aquest sentit". "Moltes de les nostres idees no tenen suport intel·lectual, no perquè no hi hagi intel·lectuals, sinó perquè el pensament intel·lectual dominant no és el nostre", ha destacat.

Després de la seva folgada victòria, s'ha mostrat generós amb el seu rival, Josep Maria Vila d'Abadal, en afirmar que "la teva aportació no s'acaba aquí" i ha assegurat que ha estat "un gran candidat". Duran ha manifestat que "no és el mateix liderar un partit amb una sola llista que fer-ho amb dues i aconseguir el 80% dels vots".

També ha deixat clar que "per a nosaltres Catalunya és una nació" i ha demanat "poder exercir el dret a l'autodeterminació ens el reconeguin o no", però que ell és partidari del "marc confederal" alhora que ha alertat que "sense una base molt àmplia difícilment assolirem l'objectiu".

El líder d'UDC ha aprofitat la presència del secretari d'organització del PSC -Antoni Balmón- a la primera filera per fer una crida a l'entesa amb els socialistes per sortir de la crisi i per "defensar el pacte fiscal". "No admetre que hi hagi per a Bankia -ha assegurat- una solució diferent a la de Catalunya".

Duran i Lleida també ha tingut paraules per a Òmnium Cultural perquè "són assenyalats per partits i mitjans espanyols i els demano que continuint fent la tasca que ha fet durant dècades en defensa de la llengua i cultura catalanes".

Com ja va fer ahir, ha demanat igualment "responsabilitat moral" a la banca i ha criticat les preferents perquè les entitats han actuat "fraudulentament" alhora que ha criticat la politització de les caixes amb "sindicats i partits que estan presentes als consells d'administració". "Al nostre país -ha subratllat- hi ha molta pobresa i nens desnodrits; no cal anar al Tercer Món".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Joan, Sabadell, 13/05/2012 - 22:52

A Catalunya Ràdio han canviat la figura del "director" per la del "comissari polític".

#4.1 TrballadorCRas, BCN, 16/05/2012 - 13:16

I els nous caps d'Informatius de TV3 i Catradio per fi són gent amb Carnet (i no del Super3).

#2 Carles, Barcelona, 13/05/2012 - 17:40

És un pesat en Duran..

#1 Ramon, Barcelona, 13/05/2012 - 16:47

guaita el Riera elegint el que l'ha elegit a ell... com diu la meva àvia, "les menjadores de CiU són com la matança del porc, no tenen desperdici perquè s'aprofita tot."